Paleo Spaghetti Bolognese

Paleo Spaghetti Bolognese

courgette pasta

Ook deze echte Italiaanse klassieker is prima na te maken met een Paleo voedingspatroon, namelijk met courgette pasta in plaats van gewone pasta! Op die manier voeg je direct extra groenten toe en maak je het gerecht graanvrij, glutenvrij, eivrij en zuivelvrij. Daarnaast bevat het een stuk minder koolhydraten.

De saus maak je met heerlijk verse ingrediënten, en de spaghetti? Die maak je van courgette: de inmiddels welbekende courgette pasta. Heel simpel om te maken, met een spiraalsnijder. De uiteinden van de courgette snijd je eraf en dan kun je deze al op de spiraalsnijder zetten. Zo tover je een courgette binnen een minuut om tot mooie, lange spaghettislierten. Je kunt ze rauw eten, stomen, koken of gewoon even snel wokken.

Mijn vriend was er al snel over uit: dit gerecht mag ik nog veel vaker maken!

Dit gerecht bevat nachtschades, niet iedereen verdraagt deze even goed. Hoe dat zit? Dat lees je hier.

Paleo Spaghetti Bolognese
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 100g spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 400g rundergehakt
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 140g tomatenpuree
  • 4 el verse oregano
  • peper naar smaak
  • 1 el kokosolie
Bereiding
  1. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd er met behulp van een spiraalsnijder spaghettislierten van.
  2. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes krokant.
  3. Voeg ui en knoflook toe en bak tot deze zacht zijn.
  4. Bak het gehakt mee tot dit goudbruin is en schenk er vervolgens de gezeefde tomaten en tomatenpuree bij. Laat op een laag vuur iets indikken.
  5. Verhit in de tussentijd de kokosolie in een andere hapjespan en bak hierin de courgette spaghetti in 1-2 minuten zacht.
  6. Breng de bolognese saus op smaak met wat peper en garneer met oregano. Serveer met de courgette spaghetti.
 

Comments 11

  1. Beste lezer,
    Via deze weg wil ik als hobbykok laten wrten dat dit gerecht mij heel er bevallen is en zeker nog wel een keer op tafel zal komen.
    Echt wel een aanrader.

    Groeten Frank Visser

  2. Ik ben hartstikke blij met je recepten! Ik heb net een spiraalsnijder gekocht, dus ik kan flink gaan experimenteren!

    1. Post
      Author
  3. Omdat de kids hier geen fan zijn van champignon roomsaus, deze voor de boys aan het maken. Ben benieuwd wat ze ervan vinden!

  4. Verrassend! Goed bevallen. Vond de saus iet wat te sterk. Vgd x maak ik hem zonder de puree.
    Oja… de spekblokjes? Gewoon rauwe blokjes of gerookte?

  5. Ik wil het recept graag maken maar kan ik de in plaats van de ui ook prei doen en gewoon in de olie bakken in plaats van kokosolie?

    kan ik die kant en klare courgette uit de winkel gebruiken?

    1. Je kunt het recept aanpassen naar eigen smaak 🙂 In plaats van kokosolie kun je ook ghee of roomboter gebruiken om in te bakken. In dit artikel lees je meer over het vervangen van ingrediënten: https://www.eetpaleo.nl/ingredienten-vervangen En hier vind je alles over gezonde vetten (zoals kokosolie): https://www.eetpaleo.nl/tips-trucs/gezonde-vetten Ui is inderdaad prima door prei te vervangen en je kunt ook de courgette spaghetti gebruiken die ze kant en klaar in de winkel verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.