Paleo F(x) 2016

EetPaleo op reis – Paleo Fx, Austin 2016

Paleo F(x) 2016

Ik kan werkelijk niet wachten om je te vertellen hoe geweldig het Paleo Fx evenement was! Drie dagen lang werd ik volop geïnspireerd in Austin, Texas. Hét Paleo evenement van de wereld, waar ik al sinds 2011 heen wilde. Hieronder heb ik wat foto’s voor je op een rijtje gezet, zodat je er hopelijk een mooi beeld bij krijgt. Terwijl ik dit schrijf zit ik zelfs nog in het vliegtuig naar huis 😉

— Let op, deze post bevat véél foto’s! —

Inspirerende lezingen

Ik moet bekennen dat ik niet bij heel veel lezingen ben geweest.. Tijdens zo’n evenement is er zo veel gaande dat het naleven van je planning niet echt haalbaar is. Zo veel leuke mensen om mee te kletsen, zo veel producten om te proberen (en te kopen) en dan ook nog een hoop lezingen. Gelukkig is er binnenkort de mogelijkheid om ALLE lezingen nog eens online terug te kijken, en daar ga ik zeker gebruik van maken.

Er waren 3 lezingen die me het meeste inspireerden: de lezing van Mark Sisson over duursport en Paleo, hoe je het beste kunt trainen en hoe je met voeding kunt zorgen dat je nooit tegen een muur aanloopt tijdens het sporten. Zijn boek Primal Endurance is dan ook mee naar huis gegaan.

Verder was Dr. Kirk Parsley erg duidelijk over slaap. Een puntje wat veel mensen al gauw laten schieten, waar geen prioriteit aan wordt gegeven. Hey, zelfs ik creëer op dit moment een enorm slaapgebrek door ’s nachts te vliegen en weinig te slapen. Dat ga ik wel voelen de komende dagen, maar ik ben me er gelukkig wel van bewust dat ik daar van zal moeten herstellen en neem daar dan ook de tijd voor. Toch wil ik in mijn dagelijks leven ook een grotere prioriteit aan slaap geven dan ik nu doe.

En als laatste was de lezing van Dr. Perlmutter ook erg interessant, over de invloed van voeding en levensstijl op de darmflora. Het meeste van wat hij vertelde was al bekend, maar het is altijd fijn om het dan nog eens te horen.

Paleo Fx - Lezing Mark Sisson

Heerlijk eten

Als je ergens lekker kunt eten dan is het wel in Austin! Vooral vleesliefhebbers kunnen hier kunt hart ophalen met Texas BBQ. De lekkerste vleessoorten, heerlijk gerookt en goed gekruid. Uiteraard met vlees van verantwoorde afkomst.

Maar dat niet alleen natuurlijk, want ikzelf heb vooral genoten van heerlijke salades, Acaí bowls en om het af te maken het lekkerste ontbijt wat ik ooit op heb, bij Dai Due. In Austin heb je echt voor elk wat wils en gezond eten is er heel makkelijk.

Paleo Fx - Blenders and Bowls Acai

Een heerlijke Açaí Bowl!

Paleo Fx - Dai Due

Mijn favoriete ontbijt bij Dai Due, de Deli Hash met zoete aardappel, gerookte vleessoorten, ui, eieren en bietenketchup.

Paleo Fx - Picnik maaltijd

Een Paleo ontbijt-taco en een Green Machine smoothie met collageen bij Picnik, dit eettentje is helemaal Paleo

Paleo Fx - Whole Foods Market maaltijd 1

Een van mijn vele salades bij Whole Foods Market

Paleo Fx - Whole Foods Market maaltijd 2

En nog zo’n heerlijke salade van de saladebar

Spontane ontmoetingen

Van een ‘spontane’ ontmoeting is op zo’n evenement natuurlijk niet echt sprake, maar leuk om je favoriete bloggers en auteurs eens in het echt te zien en te spreken is wel ontzettend leuk. Vooral als ze (bijna) allemaal heel aardig zijn! Zo kletste ik met Robb Wolf over jetlags en raadde ik hem een product aan, had ik een fijn gesprek over sporten met Sarah Ballantyne en vroeg Melissa Hartwig wat ik precies deed. Abel James complimenteerde ik met zijn geweldige radiostem, waarna we in een gesprek belandden over Paleo in Europa en hoe leuk hij het vindt om hier ook volgers te hebben.

Wellicht nog leuker was het om kleinere maar heel inspirerende bloggers te ontmoeten. Charissa van No Cook Paleo gaf me bijvoorbeeld heel veel tips en Leanne van Healthful Pursuit was ook al zo aardig.

Paleo Fx Ontmoetingen

Van links naar rechts, van boven naar onderen: Robb Wolf, Sarah Ballantyne, Mark Sisson, Charissa Talbot en Abel James

De leukste ontmoeting kwam echter pas op het laatste van de reis. Na 2 gecancelde vluchten wegens noodweer, niemand die een nieuwe vlucht kon regelen en uiteindelijk een extra nacht in een hotel. Daar bleek dat Darryl Edwards in dezelfde situatie zat, ik sprak hem aan en uiteindelijk leende hij mijn telefoonlader en hebben we een paar uur lang over Paleo zitten kletsen tijdens het ontbijt. Heel gezellig! En wat een inspirerende man, zeker de moeite waard om hem te volgen. Een review van zijn boek Paleo Fitness volgt nog, maar het ziet er echt ontzettend goed uit 🙂

Paleo Fx - Darryl Edwards

Nieuwe Paleo producten

Zowel op PaleoFx als in de Whole Foods Market vond ik heel fijne Paleo producten die we in Nederland nog niet hebben. Voegen ze allemaal iets toe? Nee, dat zeker niet, maar leuk is het wel om meer opties te hebben. In mijn koffer propte ik zo veel mogelijk van die nieuwe producten, maar helaas kon ik natuurlijk niet alles meenemen.

Hieronder zie je een selectie!

Paleo Fx - Anti-grain meelsoorten

Meelsoorten van Anti-Grain; pompoen, appel, flespompoen en zoete aardappel. Deze heb ik niet mee genomen, maar vond het wel heel leuk om te zien!

Paleo Fx - Cappello's Cookie dough

Paleo Chocolate Chip koekjesdeeg van Cappello’s. Dit deeg hoef je alleen maar te ontdooien, in plakjes te snijden, de oven in en klaar zijn je koekjes! Ontwikkeld door Primal Palate.

Paleo Fx - Primal Palate Spices

Deze wilde ik al zó lang, de kruiden van Primal Palate! Ze schijnen heel erg lekker te zijn vanwege de heel goede kwaliteit kruiden die wordt gebruikt. Ik heb deze mee naar huis genomen en ben heel benieuwd 🙂

Paleo Fx - Siete Tortilla's

Echte Paleo Tortilla’s van Siete foods. Oh wat zijn die lekker zeg! Dit bedrijf stond ook op het evenement. Ik heb uiteraard 2 pakken meegenomen in mijn koffer (ook al moesten ze gekoeld bewaard worden, ik heb het risico maar genomen).

Paleo Fx - Steve's Paleo goods

Een heel groot deel van het assortiment van Steve’s Paleo Goods. De Bacon, Eggs & Coffee reep heb ik meegenomen, al was het verleidelijk om het hele schap gewoon in mijn winkelmand te vegen.

Paleo Fx - Vital Proteins

Van Vital Proteins had ik al vaak gehoord maar op Paleo Fx kon ik hun producten eindelijk proeven. Goedkoop zijn ze niet, maar deze Beauty Greens kon ik écht niet laten liggen. De smaak is geweldig, het is 100% vrij van suiker of zoetstoffen en de ingrediënten zijn top.

Als laatste viel het me ook op dat de mensen in Austin echt heel aardig zijn. Waar je bij de douane vaak afgesnauwd wordt, maakten ze hier een vrolijk praatje. Waar je in een winkel soms niet eens gedag wordt gezegd, waren mensen in Austin zo veel aardiger en oprecht. Heel fijn!

Mijn conclusie? Ik denk dat ik volgend jaar weer wil gaan!

Comments 16

 1. Heerlijk verslag om te lezen!! Leuke foto’s en klinkt allemaal erg interessant. Vast voor herhaling vatbaar 😉
  Ook erg benieuwd naar je boek-review over Paleo-fitness…

 2. Hallo Marinka,

  Wat een leuk verslag van de Paleo Fx! Zou het niet heerlijk zijn als iets dergelijks ook in Nederland werd georganiseerd? Alleen al van het idee een dag ergens rond te lopen, met interessante mensen te kunnen praten, mooie lezingen te kunnen horen en fijne producten te kunnen shoppen, word ik heel enthousiast. En wat als je bij elk tentje dat je tegenkomt gewoon alles uit kunt kiezen om te eten, zonder eeuwen te moeten bedenke wat er allemaal in zit en of het wel kan…. 🙂 Heerlijk!!
  Je vroeg in je mail om ideeën om ook in Nederland Paleo nog meer onder de aandacht te brengen. Als je zo’n goede radiostem hebt, is dat dan niet iets om naar te kijken? Een radio- of doe eens gek – tv programma! Maar ook een congres zoals Fx, maar dan op eigen bodem, dat zou een droom zijn!

  Groetjes,
  Anne.

  1. Hi Anne,
   Een Paleo evenement in Nederland is zeker een heel goed idee! Ik loop er al een tijdje mee rond, maar heb nog niet de juiste mensen gevonden om dit mee te organiseren. Je bent niet de enige die deze feedback geeft, dus ik ga hier zeker meer werk van maken 🙂

 3. Hoi Marinka,

  Mooie producten! Denk een kookprogramma op tv zou een aanrader zijn!
  Groetjes Mariëtte

 4. Hoi Marinka,
  Leuk verslag heb je gemaakt van het evenement.
  Wat misschien een idee zou zijn is om de verpakte artikelen die ze in Amerika verkopen, naar Nederland te halen? Geen idee of dat mogelijk is.
  Wij maken veel zelf, maar soms is het ook wel eens handig om iets dat al klaar is even te pakken uit de kast.
  Succes!
  Groet, Jolanda

  1. Hi Jolanda! Dat is zeker mogelijk, maar de verzendkosten zijn in veel gevallen echt heel hoog (ook als ik het groot in zou kopen). Ik ga er in ieder geval naar kijken, wat bedrijven mailen, enzovoorts, dus wie weet 😀

 5. Heel benieuwd naar duursporten en paleo. Volgens mij was Loren Cordain een pionier op dat gebied. Ben even kwijt wat zijn achtergrond. (ik meen een Zuid-Afrikaanse wetenschapper en arts).

 6. Hallo Marinka,

  Een huishoudbeurs of Libelledag etc met producten en. tips.
  Goed idee mariëtte.

  Groet Ellie

 7. We hadden vorig jaar het AHS in Groningen! Ik vond het geweldig 🙂 Al was dat wel meer op therapeuten en artsen gericht (de lezingen dan, want die waren vaak erg technisch en specialistisch, al dan ook heel erg interessant). Ik heb echter nog niet vernomen of er dit jaar een vervolg komt… :-/

 8. een paleokeurmerk ! zal mensen nieuwsgierig maken wanneer ze het in de winkel zien.

 9. Beste Marinka,

  Leuk verslag, kreeg er ook helemaal zin in om heen te gaan.

  Bootcamp (weekend of week) is helemaal hot tegenwoordig,sport en” gezond eten”. Zou mooi zijn als er bootcamps zijn die de paleo lifestyle hanteren.

  Groetjes
  Diana

 10. Hoi Marinka,

  Heb je het boek van Mark Sisson al gelezen? Die je op de beurs heb gekocht? Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. Heb hem nu besteld op bol.com maar het duurt nog ff voordat ie bezorgd wordt haha. Vond het super leuk om te lezen wat er allemaal te doen was op de beurs. Werkt echt aanstekelijk!

  1. Hoi Barbara! Ik heb ‘m nog niet gelezen nee, maar ik weet zeker dat het echt een goed boek is ? Hier staat hij nu bijna vooraan de leeslijst (zo veel leuke boeken..) dus ik hoop er binnenkort in te gaan beginnen.

   1. Hoi Marinka, in ben benieuwd! Hopelijk valt ie bij mij binnenkort ook op de mat dan kan ik van start gaan. Ik heb inderdaad ook nog wel wat leeswerk liggen dus daar begin ik nu maar gauw mee 😀

 11. Kan je vital protein ook in NL kopen?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.