Paleo Onderweg

Paleo Onderweg

Paleo Onderweg

Onderweg Paleo eten lastig? Nee joh!

Ik vertrek binnenkort voor een paar dagen naar Praag, met de auto. Dat is dus een rit van ongeveer 9 uur, of langer wanneer je de pauzes meetelt. Ikzelf vind dat altijd heel gezellig, maar ik wil onderweg wel gezond eten hebben. Op tankstations langs de weg hoef ik niet te rekenen dus neem ik gewoon zelf lekker veel mee!

Op die manier weet ik zeker dat ik gezonde maaltijden heb, maar ook dat ik me niet laat verleiden tot het kopen van iets ongezonds bij een tankstation. Al is het maar omdat ik een waardebon van 50 cent heb omdat ik er naar de wc ben geweest.. Wanneer je vol zit is het echt een stuk makkelijker om die chocoladereep maar gewoon te laten liggen.

Maar dat meenemen, hoe doe je dat het meest efficiënt? Ik geef je een aantal tips.

 • Neem een koelbox mee. Dat neemt ruimte in beslag, maar je eten zal een stuk beter smaken wanneer je al uren in een snikhete auto zit. Tijdens je vakantie kun je de koelbox uiteraard ook gebruiken wanneer je boodschappen hebt gedaan.
 • Bekijk je koelkast en bepaal wat er allemaal op moet voor je weg gaat: waarschijnlijk kun je hier een heerlijke meeneem-maaltijd uit samenstellen.
 • Verpak je maaltijden zo veel mogelijk in oude glazen potten. Een lege augurkenpot of weckpot is ideaal om smoothies of salades in mee te nemen. Nog fijner: je hoeft de pot niet mee terug naar huis te zeulen. Wanneer je eten op is doe je de pot in de glasbak en je bent klaar! Afwassen? Niet nodig!
 • Wil je voor de terugweg ook een maaltijd voorbereiden, neem dan wel een degelijke lunchtrommel mee. Deze kun je op vakantie afwassen en daarna weer vullen wanneer je hem nodig hebt.
 • Vermijd tussendoortjes met veel suiker. Ikzelf neem meestal een reep pure chocolade mee (zo een die je niet in één keer op kunt), maar dat is het dan ook. Energierepen of andere zoete dingen maken je alleen maar moe onderweg. Zeker in een auto is het echt niet fijn om een suikerdip te krijgen. Niet alleen vanwege de veiligheid (je concentratievermogen is dan een stuk minder) maar ook omdat je geen kant op kunt.
 • Maak het gezellig. Een roadtrip draait niet alleen om eten maar je bent ook een keer uitgepraat. Mijn vriend en ik sluiten daarom de iPod aan op de radio en zo voorzien we onszelf van onze favoriete muziek, de hele weg lang. Die 9 uur zijn dan ineens een stuk sneller voorbij! Met kinderen zou je natuurlijk spelletjes kunnen spelen, maar daar heb ik geen ervaring mee.
 • Zorg dat je je afval ergens kwijt kunt. Tijdens het rijden wil je soms wel iets eten, maar papiertjes en andere dingen wil je niet even in het vakje in de autodeur proppen. Ik kwam deze superhandige tip (nummer 3) tegen die je zou kunnen proberen. Zo’n cornflakes doos is toch nog ergens goed voor!

In onderstaand filmpje geef ik je nog wat meer tips en laat ik je zien hoe ik mijn maaltijd heb verpakt:

De recepten:

Heb je mijn kookboek al? Daar staan namelijk heel wat recepten in die je zó mee zou kunnen nemen!

Wat neem jij het liefst als maaltijd mee wanneer je onderweg bent? Ik ben heel benieuwd!

Comments 8

 1. ik moet ook iedere dag mijn lunch en tussendoortjes meenemen naar kantoor en gebruik dan dezelfde tips als die jij geeft. Wat ik tegenwoordig ook vaak meeneem zijn groene- of fruitsmoothies en groenten- en fruitsapjes. Die giet ik dan in een glazen fles: 1 keer dure sap uit glazen fles kopen bijv. bij AH en je kunt de fles steeds hergebruiken! Ik heb diverse flessen varierend van 1 ltr en 0,5 ltr tot 0,2 ltr. Die van 0,2 en 0,5 kun je prima in de bekerhouder plaatsen in de auto!

 2. HahaHa. Goed idee die koelbox! Alleen met twee kinderen achterin en een wagen volgeladen op weg naar Hongarije…….Helaas. ..geen plek voor. Hopelijk heb je nog meer tips, zonder koelbox, maar wel “paleo op vakantie”!!! Veel plezier in Praag!

  1. Iris je hebt ook kleine koeltasjes waar je een vrieselement in kan doen! Blokker verkoopt ze wel.

 3. Mijn favoriet is hard gekookt ei partjes gerold in rookvlees of cashewnoten.

 4. Goeie tips! Dank je wel. Een los koelelement uit de vriezer onder in de tas helpt ook. In de smoothie doe ik vaak ook wat deelblokjes boerenkool uit de vriezer en dat blijft ook een tijdje koud.
  Veel plezier in Praag. Ik ben heel benieuwd wat je daar allemaal gaat eten.

 5. Vreemd, wij waren met 3 kids vroeger en mijn ouders wisten ook een koelbox mee te nemen in de auto:P

 6. Flesje water in de vriezer, werkt daarna als koelelement in je koelbox/tas en eenmaal gedooid heb je flesje drinken.

 7. Veel makkelijker is natuurlijk om het in een thermoskan te gieten.
  Dan blijft het heerlijk fris op temperatuur of soep juist lekker warm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.