Paleo Event - Organisatie team

Recap: het Paleo Event 2017 – (met heel veel foto’s)

Afgelopen zaterdag, 20 mei, was het zo ver. Het allereerste Paleo Event van Nederland. Je kunt het misschien niet geloven, maar ik heb samen met mijn team (Susan, Anne en ik) al 9 maanden naar deze dag toegewerkt en -geleefd. Wat was het veel werk om dat allemaal voor te bereiden, en dan in één dag is het voorbij. Ik kan het nog maar amper beseffen. Maar oh wat hebben we genoten tijdens het Paleo Event! Dankzij de hulp van een geweldig team vrijwilligers hebben we er een heel mooie dag van kunnen maken.

Paleo Event - Organisatie team

Het Paleo Event team

Koepelhal

Het event vond plaats in de Koepelhal in Tilburg – een grote hal waar vroeger treinstellen werden gemaakt – deze was sfeervol omgetoverd voor het Paleo Event. Een enorme bar voor Paleo CaVé, waar je tijdens het event heerlijke maaltijden kon kopen, of gewoon een drankje en een plak bananenbrood. Er waren statafels en krukken om even uit te rusten en zitzakken om echt helemaal tot rust te komen. En het belangrijkste: een groot podium waar je lezingen bij kon wonen. Een workshopruimte en ruim 30 kraampjes met de leukste Paleo producten. Er was echt voor iedereen iets te beleven, de hele dag door.

Paleo Event - openingswoord

Mijn openingswoord

Spannend!

De meest spannende momenten waren voor mij het openen van de deuren en het spreken op het grote podium! Want ja, er zouden weliswaar meer dan 550 mensen komen. Wanneer je dan om 8.30h ’s ochtends de deuren opent en er staan daadwerkelijk al mensen te wachten, dan word je daar gewoon heel erg blij van. Bij binnenkomst kreeg iedereen een mooie goodiebag – een lekker grote tas (uiteraard gemaakt van gerecycled materiaal). Daarin vond je een fijn tijdschrift, een mooie spatel van GIR (mijn favoriet!), een leuke sample van Lavera, zo’n geweldig lekkere Primal Kitchen reep en nog wat fijne kortingsbonnen.

Paleo Event - GIR EetPaleo stand

Mooie GIR items op de EetPaleo stand

Een kleine drie kwartier later mocht ik ook nog eens het podium op, wat was ik zenuwachtig. Gelukkig keek ik naar een zaal vol mensen die er echt zin in hadden. Dat was voor mij ook het thema voor de rest van de dag. Enthousiasme. Ik ben zó vaak aangesproken door mensen die het echt heel erg naar hun zin hadden tijdens het Paleo Event, geweldig. Dat was precies mijn bedoeling van deze dag. Paleo-ers bij elkaar brengen. Laten zien dat er echt een mooie, hechte community is rondom deze lifestyle en de mensen natuurlijk voorzien van goede informatie en inspiratie.

Paleo Event - Evert Berkelaar

Evert Berkelaar in actie!

Een inspirerende dag

Lezingen werden gegeven door Evert Berkelaar, Erik Schut, Eduard de Wilde, Esther Nederhof en Nienke Tode (ook wel bekend als de Groene Vrouw of de Poepdokter). Onze dagvoorzitter Peter Joosten wist precies wat hij moest vragen aan de sprekers. En daarnaast waren er 6 kleinere workshops – van barefoot running tot hoe je omgaat met voeding tot fermenteren. Het enthousiasme voor deze workshops overweldigde ons enorm. Mocht er dus een volgende editie komen, dan gaan we dat heel anders aanpakken.

Paleo Event - Oergezond Bewegen

Mina van Oergezondbewegen.nu tijdens haar workshop

Bij Paleo CaVé gingen de heerlijke maaltijden (kiptaco’s, paleo poké bowl en zoete aardappelfrietjes met awesome sauce) als zoete broodjes over de toonbank. En ook de andere standhouders wisten hun producten niet aan te slepen. Lekker hamburgers van Paleo Bro’s, mooie Paleo kookboeken die je rechtstreeks bij de auteurs kon kopen, slowcookers, het nieuwe assortiment van The Other Foods, barefoot schoenen. Noem het allemaal maar op.

Paleo Event - Paleo Cave

Paleo CaVé

Lekker eten

Dat Paleo natuurlijk vooral om eten draait werd ook tijdens het Paleo Event heel goed duidelijk, dat is en blijft toch echt de basis van deze lifestyle. Lezingen gingen over de invloed van voeding op auto-immuunziekten en hoe je paleo voeding voor kinderen aanpakt. Of welke invloed voeding op je darmen heeft en waarom dat zo belangrijk is. En ook de Bulletproof lifestyle en zelfs de invloed van voeding op depressie kwamen uitgebreid aan bod.

Paleo Event - Paleo Cave maaltijden

Lekker eten? Dat kon bij Paleo CaVé!

Nieuwe Paleo producten

Toegegeven, de meeste Paleo producten bestel je nog steeds online. Er zijn tegenwoordig echt veel leuke webshops met een enorm uitgebreid assortiment. Alleen hoe weet je nu wat je van zo’n online besteld product moet verwachten? Door het eerst in het echt te bekijken! Ook dat kon tijdens het Paleo Event. Onze standhouders hadden echt alles uit de kast gehaald, alle stands zagen er prachtig uit.

Paleo Event - Paleo Store

Sabine (in het midden) van Paleo-Store.nl met haar team Elma en Femke.

Sabine van Paleo-Store en Virág van The Other Foods zijn de dames die de meest bijzondere Paleo producten in hun assortiment hebben. Denk aan Paleo pasta’s, heerlijke dressings, cakemixen, koekjes, enzovoorts. In heel veel verschillende soorten. Met zorg, passie en liefde uitgezocht.

Paleo Event - The Other Foods

Virág van The Other Foods

Ook bij Remko van Paleo Bro’s (die trouwens een award mag krijgen voor zijn super mooie stand!) kon je terecht voor allerlei Paleo goodies. Van een vers gebakken hamburger tot Paleo-proof tandpoeder.

Paleo Event - Paleo Bros

Workshops

Het programma met workshops was heel goed gevuld, wat gingen mensen daar met veel enthousiasme heen. Echt geweldig om te zien! Er was echter maar beperkt plaats in deze ruimte, maar dat doen we volgende keer anders zodat echt iedereen van een workshop kan genieten.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren het integreren van een gezonde lifestyle, zonder te perfectionistisch te zijn, op een manier die bij je past. De conclusie? Zoek wat bij je past. Dat hoeft niet per se Paleo te zijn, uit iedere lifestyle kun je aspecten halen die bij jou passen en die samen combineren tot jouw eigen persoonlijke leefstijl.

Paleo Event - Sanne Bominaar

Leefstijlcoach Sanne Bominaar in actie

Wilde je leren fermenteren? Dan stond Sanne Zwart van Keukenboeren voor je klaar. De meest gehoorde reactie? “Ik wist niet dat fermenteren zó makkelijk zou zijn! Dit ga ik absoluut vaker doen.”

Paleo Event - Fermenteren

Workshop fermenteren

Persoonlijke vragen stellen

Iedereen loopt weleens ergens tegenaan in zijn of haar lifestyle. Tijdens het Paleo Event kon je natuurlijk ook terecht bij alle sprekers om voor of na hun lezing je vragen te stellen, of om gewoon een praatje te maken. Ik heb daar niet alleen de bezoekers van zien genieten, maar ik kan je uit ervaring vertellen dat het zó leuk is als je als auteur/spreker aan wordt gesproken door mensen die je volgen. Dat maakt alle moeite die je doet om je kennis online te delen nog meer waard.

Paleo Event - Eduard de Wilde napraten

Eduard de Wilde van LiveHelfi.com beantwoordt wat vragen

En natuurlijk kon je ook je boeken laten signeren. Bij mij bijvoorbeeld 😉 Ik heb geen idee hoeveel boeken ik heb gehad, maar het was ontzettend leuk om iedereen die langs kwam eventjes persoonlijk te spreken. Met of zonder boek natuurlijk.

Paleo Event - Boeken Signeren

Boeken signeren

En ook Nienke Tode – De Groene Vrouw / Poepdokter was de hele dag aanwezig bij haar stand om vragen te beantwoorden, boeken te signeren en haar verzorgingsproducten te verkopen. Uiteraard gaf ze ook een super druk bezochte lezing vol humor!

Paleo Event - Nienke Tode

Paleo plus

Wie al een tijdje bekend is met de Paleo lifestyle gaat vrijwel automatisch op zoek naar manieren om dit verder uit te diepen, kijken wat er nog meer is om een zo gezond en energiek mogelijk leven te leiden. Daarom was ik ook zo blij dat LiveHelfi aanwezig was! Achteraf hoorde ik dat dit de allereerste keer was dat ze zich offline lieten zien, en daar zijn heel wat leuke reacties op gekomen. Eigenaar Eduard gaf een lezing over de Bulletproof lifestyle en liet zien dat er nog zo veel meer is, zo veel nieuwe ontwikkelingen. Paleo gaat natuurlijk een beetje terug in de tijd, door te kijken waar de mens evolutionair gezien vandaan komt. Bulletproof doet dat ook, maar kijkt daarbij juist nog meer vooruit. Bij welke voeding voelen we ons optimaal? En wat kunnen we nog meer doen om dit verder te verbeteren?

Neem zeker een kijkje op de website – LiveHelfi.com

Paleo Event - LiveHelfi

De LiveHelfi stand

Beweging

Een van de leukste workshops vond ik persoonlijk de Animal Walks clinic van Jaap van der Zand. Lekker buiten bewegen als een dier, dat klinkt misschien gek, maar dit is een ongelofelijke effectieve manier van bewegen. Je verbetert je coördinatie, spierkracht (je gebruikt echt je hele lichaam) en flexibiliteit. Het zou me niet verbazen als een aantal deelnemers na afloop spierpijn heeft gehad 😉

Uiteraard was er ook een gezellige worskhop Barefoot Running door Vincent Barink, lekker buiten rennen op blote voeten. Ja, daar komt techniek bij kijken wanneer je gewend bent om jarenlang op schoenen te lopen.

Paleo Event - Animal Walks

Jaap tijdens zijn Animal Walks workshop

Tot slot…

Ik kijk echt terug op een geweldig leuke dag. Ergens ben ik nog aan het nagenieten en bijkomen, maar het begint ook alweer te kriebelen om een volgende editie te organiseren. Als dat zo ver is dan laat ik dat uiteraard weten 😉

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door onze fotograaf Pim Horvers . Pim maakt ook altijd de foto’s van mij in mijn kookboeken. En hij heeft daarnaast een eigen stichting in Nepal, werk wat hij ook geweldig mooi vast weet te leggen. Aanrader!

Comments 7

  1. Geweldige review. Zo weet ik ook beter wat ik allemaal gemist heb.
    Ik vind het nog steeds jammer dat ik niet kon komen.

  2. Bedankt voor dit uitgebreide verslag Marinka, zo heb ik toch een indruk van wie en wat er allemaal waren. Ik vond het heel jammer dat ik vanwege gezondheidsredenen mijn early bird ticket moest verkopen.

  3. De volgende keer?? Dat is heel mooi nieuws!! Helaas kon ik er ook niet bij zijn maar de volgende keer ben ik er wel hoor!

  4. Mijn complimenten aan het Paleo Event team! Een supergeslaagde dag met veel leuke en inspirerende mensen en ervaringen, zoals de sessies van Jaap en Vincent! Ik kijk uit naar het volgende Paleo Event!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.