Groentesap van Frecious

Alles over slowjuice groentesap

Frecious groentesap slowjuice Purple Punch

Groentesap uit de slowjuicer, je hebt er vast weleens van gehoord. Het is een makkelijke en lekkere manier om een flinke portie groenten en fruit binnen te krijgen. Maar past dit wel binnen Paleo? Zo ja, waar moet je dan op letten? Ik vertel je er alles over in dit artikel.

Wat is slowjuicen?

Slowjuicen is een speciale manier om groentesap te maken. Op lage snelheid wordt een stuk groente of fruit gemalen en gekneusd en wordt het sap gescheiden van de pulp. Het lijkt sterk op kauwen met je kiezen, waarbij zoveel mogelijk voedingsstoffen en levende enzymen blijven behouden.

Een gewone sapcentrifuge draait op hoge toeren, waardoor er minder sap uit de groenten en fruit wordt gehaald. Ook wordt het groentesap hierdoor vermengd met meer zuurstof, waardoor het sap snel oxideert. Dat houdt in dat de antioxidanten die je van nature in groenten en fruit vindt in zo’n sapje sneller verdwijnen dan bij het slowjuicen.

Naast sapjes zijn er ook smoothies. Hierbij wordt de pulp niet gescheiden van het sap, maar samen gepureerd tot een dikke massa. Om het drinkbaar te maken voeg je daarom water, sap of plantaardige melk toe. Ook dit gebeurt op hoge snelheid, waardoor oxidatie snel optreedt. Laat een smoothie daarom niet te lang staan, anders gaan veel voedingsstoffen verloren.

Frecious slowjuices

Voor- en nadelen van groentesap

Eigenlijk kun je het beste gewoon hele groenten en fruit eten. Het liefst bij iedere maaltijd een flinke portie groenten en daarnaast af en toe wat fruit. Zo krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen, samen met een flinke hoeveelheid vezels.

Maar uit onderzoek blijkt dat slechts 5% van de Nederlanders de norm van 250 gram groenten per dag haalt. Binnen een Paleo voedingspatroon is dat absoluut niet voldoende, sterker nog, ik raad minimaal 500 gram groenten per dag aan. Let op; minimaal. Maar ik weet ook dat het niet altijd haalbaar is om zo’n hoeveelheid groente binnen te krijgen op één dag. Soms heb je het druk, geen tijd om te koken, ga je uit eten, noem het maar op.

Wat mij betreft is een smoothie of groentesap daarom prima om je voedingspatroon mee aan te vullen. Af en toe kun je tenslotte wel een extra boost vitamines en andere voedingsstoffen gebruiken!

Thuis maak ik regelmatig smoothies in de blender en wanneer ik ergens wat ga drinken of lunchen kies ik vaak voor vers groentesap uit de slowjuicer. Heerlijk!

Frecious slowjuice Purple Punch

Biologisch groentesap van Frecious

Wil je zeker weten dat je groentesap hebt wat bomvol voedingsstoffen zit? Dan zit je goed met het slowjuice groentesap van Frecious. Ik mocht ze testen en ik ben er erg over te spreken!

Al het groentesap van Frecious wordt gemaakt met een dubbele schroefpers. Dit gaat nog een stapje verder dan de meeste koudgeperste sappen, wat alleen wordt geplet. Met de schroefpers komen er nog veel meer voedingsstoffen in het sap terecht. Daarna wordt het groentesap direct ingevroren, zodat de kwaliteit behouden blijft en het maandenlang houdbaar is. Het wordt niet gepasteuriseerd of op andere manieren bewerkt.

Iedere slowjuice bevat minimaal 8 verschillende ingrediënten en bevat ten minste 300 gram groenten, kruiden en specerijen. Zo kom je gelijk aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten, erg fijn als je een dagje wat minder binnenkrijgt.

Al het groentesap van Frecious is vrij van gluten en lactose, helemaal Paleo dus! Wel bevatten sommige sappen bekende allergenen, zoals selderij. Dat staat er duidelijk bij vermeld.

Bovendien zijn alle ingrediënten biologisch en zijn de flesjes gerecycled en gifvrij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over BPA’s of andere schadelijke stoffen die via het flesje in het groentesap terecht kunnen komen.

Je kunt de flesjes na gebruik weer teruggeven aan de vervoerder, zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt. Ook zijn ze bezig om van het overgebleven pulp van de groente lekkere repen te maken, zodat niks verloren gaat. Heel duurzaam dus!

Frecious slowjuice Wonder Weeds

Smaken en soorten groentesap

Frecious heeft een groot assortiment aan smaken en soorten groentesap. Er zijn drie soorten groentesap, namelijk met 70%, 85% en 100% groenten. Dit vind ik echt een geweldig systeem, een beetje net zoals het cacaogehalte in een reep chocolade, maar dan met groenten!

Het 70% groentesap bevat dus ongeveer 30% fruit, wat het lichtzoet en mild maakt. Ook het 85% groentesap is nog steeds heel mild van smaak, zeker als je gewend bent om geen geraffineerde suikers te eten. Het 100% sap is puur groentesap met kruiden, maar is heel goed gebalanceerd qua smaken. Het is zeker niet bitter van smaak.

Daarnaast zijn er ook drie soorten elixers van 100 ml (de gewone sapjes zijn 200 ml), dit zijn ‘compacte sapjes’, gemaakt van groentesap wat extra rijk aan antioxidanten is.

Ook zijn er health shots, wat je echt als boost opdrinkt, en er zijn speciale Frecious Young sappen voor kinderen. Deze zijn wat zoeter en minder kruidig, zodat iedereen ze lust. Trouwens, ook voor volwassenen zijn ze heerlijk. Ik heb als eerste de Witty Whale sap voor kinderen geprobeerd en die was super lekker. Met 60% groente in één sapje smaken de kindersapjes iets zoeter, maar niet overdreven.

Bovendien zijn de kindersapjes extra vrolijk verpakt en bevatten ze wat weetjes over het dier op de verpakking. De kindersapjes zijn 100ml waarmee je jouw kleintje mooi voorziet van ruim 150 gram groente en fruit. Ideaal, toch? Zeker voor moeilijke eters.

Frecious slowjuice voor kinderen

Frecious slowjuice voor kinderen

Mijn favoriete sapjes

Op het moment dat mijn Frecious pakketje binnen kwam werd ik zo blij als een kind. Niet specifiek vanwege die kindersapjes trouwens. Maar vanwege alle heerlijke smaken die ze hebben! De verpakking spreekt meteen aan, de kwaliteit straalt er vanaf en werkelijk ieder sapje smaakt ontzettend lekker.

De ‘Purple Punch’ sprong er voor mij meteen uit dus die heb ik als eerste ontdooid. Lekker met rode kool, bietjes, snijbiet en zelfs rabarber, zwarte bes, aardpeer en kruidnagel. Groenten die ik niet zo heel vaak eet dus dan vind ik het extra waardevol wanneer ik ze gemakkelijk binnen kan krijgen uit zo’n fris groentesap.

Een groentesap zoals Glorious Green bevat zelfs wat zeewier en in de variant Kicking Curry vind je onder andere zeekraal en pastinaak. En hoe leuk is een sapje wat Boerencool heet?? Alleen daarom zou ik ‘m al willen proberen. Naast het feit dat deze ook erg lekker is trouwens.

Ook het sapje met de naam Wonder Weeds spreekt me enorm aan, met onder andere brandnetel en zonnebloemkiemen. Dat eet je tenslotte niet elke dag! In combinatie met limoen, komkommer, bleekselderij en venkel lijkt deze me ontzettend lekker.

Ik kan trouwens ook niet wachten om de combishots te proberen!

Frecious slowjuice Wonder Weeds

Ontdooien van het groentesap

Voordat je het groentesap kunt drinken, moet je ze laten ontdooien. Daar moet je dus wel rekening mee houden. Gelukkig zijn er verschillende methodes voor langzaam en snel ontdooien.

Je kunt ervoor kiezen om het groentesap langzaam te laten ontdooien in de koelkast, dat duurt ongeveer 18 tot 24 uur. Haal een sapje dus ’s ochtends alvast uit de vriezer voor de volgende ochtend. Snel ontdooien kan in ruim warm water, bijvoorbeeld in de gootsteen. Je sapje is dan in zo’n 20 minuten ontdooid. Het kan ook met koud water, dan is het in een nacht ontdooid.

Op kamertemperatuur duurt het ontdooien 3 tot 4 uur. Als je hem mee wilt nemen, voor in de middag op het werk bijvoorbeeld, is er een handige fleshouder. Zo ontdooit het sapje, maar blijft hij wel lekker koud. Je zou zelfs je sapje ’s ochtends bevroren naast je lunchtrommel kunnen stoppen, deze fungeert dan meteen als koelelement voor je salade. Twee in één!

Frecious elixers

Hoe werkt het bestellen?

Het groentesap van Frecious kun je online bestellen. Je kunt alles los bestellen, maar er zijn ook verschillende mixboxen beschikbaar met een combinatie van sapjes. Je mag daar zelf de inhoud van wijzigen, mocht je bijvoorbeeld voor een ingrediënt allergisch zijn.

De sappen van Frecious worden altijd diepgevroren bij je geleverd, zorg er dus voor dat je thuis bent (er wordt een levermoment afgesproken) en dat je ruimte in de vriezer hebt! De Proefbox van Frecious neemt ongeveer een kwart van een flinke diepvrieslade in beslag. Plaats je je bestelling vóór 12 uur? Dan wordt je pakketje de volgende dag al diepgevroren thuisbezorgd.

Bij de levering ontvang je ook altijd een handig gebruiksoverzicht met informatie over hoe je het groentesap het beste kunt gebruiken, erg fijn.

Er zijn ook abonnementen beschikbaar, waarbij je iedere 4, 8 of 12 weken een box met groentesap thuisbezorgd krijgt. En een aantal smaken van het groentesap zijn ook in het vriesvak van natuurwinkels te vinden, zoals bij Ekoplaza en Organic.

Probeer het zelf!

Wil je zelf het groentesap van Frecious uitproberen? Ga hier naar de webshop van Frecious.

Frecious slowjuice shots

Dit artikel is gesponsord door Frecious.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.