Verjaardagsactie! En heerlijke Macadamia-Chocolade Cake

Verjaardag kookboek

Hiep Hiep Hoera, het EetPaleo kookboek is jarig!! En dat vieren we. Met een fijne actie én cake. Want je kunt weliswaar een luxe taart maken, of chique gebak, maar soms is een dikke plak cake nog veel lekkerder. Daarom dus deze superdeluxe Macadamia-Chocolade Verjaardagscake.

Maar voordat ik aan het recept en de actie begin moet me toch even iets van het hart hoor! (sorry, klein beetje sentimenteel stuk komt eraan)

Ik wil jou namelijk ontzettend bedanken!! Heel erg bedankt voor je interesse in EetPaleo. Toen ik mijn kookboek uit bracht had ik nooit gedacht dat ik er zó veel leuke en positieve reacties op zou krijgen. Reacties die ik vandaag de dag nog steeds volop krijg trouwens!
Toen ik in 2009 riep dat ik een Paleo kookboek zou gaan schrijven had ik überhaupt niet gedacht dat het er van zou komen. Wanneer niemand naar mijn site had gekeken, had ik het fanatieke idee van het schrijven van een kookboek nooit waar kunnen maken. Maar dankzij alle support die ik zowel online als offline krijg is het wél gelukt, dankzij JOU dus!

En daardoor kan ik blijven werken aan mijn missie. Gezonde voeding makkelijk en lekker maken. Voor iedereen. Met behulp van recepten en volop praktische tips. Sinds begin dit jaar zelfs met kookfilmpjes (wat een drempel was dat!) en er gaat nog heel veel meer komen. Een heel handig ebook, een lekker dik volgend kookboek… En dan heb ik het nog niet over de eindeloze reeks plannen die ik in mijn hoofd heb.

Dus daarom: Dankjewel! Zonder mijn lezers en de geweldige community die daaruit is ontstaan had ik dit echt niet gekund.

Verjaardag Paleo kookboek

En dan nu de verjaardag! Want ik vind het echt wel iets om te vieren. Ze zeggen weleens dat het uitgeven van een boek net zoiets is als het krijgen van een kindje. Nu heb ik met dat laatste geen ervaring, maar ik kan me er zeker iets bij voorstellen. Mijn kindje wordt vandaag dus 1 jaar! Dat vier ik de hele week door, een echte feestweek 😀

Hoe ik dat ga vieren? Nou, niet alleen met een geweldig lekker cakerecept. Maar ook met een fijne actie om jou te bedanken! Of je het boek nu wel of niet hebt, dat maakt niet uit. Iedereen kan meedoen. Lees hieronder snel verder voor de details.

En dat is nog niet alles…
Want één jaar na de lancering van het EetPaleo Kookboek, kom ik met een nieuw product. Iets moois, iets leuks, iets waar ik je echt verder mee kan helpen. Benieuwd wat het is? Houd dan de site én de nieuwsbrief zeker in de gaten, ik vertel je snel meer.

Verjaardagsactie!
De actie bestaat uit maar liefst 3 delen:

[Update 5/9/2015: DEZE ACTIE IS AFGELOPEN] De winnaressen zijn Anne-Marije en Liek! Ik heb met beide dames contact opgenomen en zij zullen hun prijs snel ontvangen.

 

  1. Iedereen krijgt 15% korting op het gehele assortiment van de EetPaleo Winkel met de code ‘jarig‘. (ja, daarmee kun je dus ook het boek met korting bestellen!) – Deze code is geldig tot 4 september 2015.
  2. Heb jij het boek al? Maak dan een geweldig leuke foto van het EetPaleo Kookboek met jezelf/je huisdier/je partner/je kind/opa/oma/enzovoorts. Wees creatief!
    Plaats deze foto op Facebook of Instagram en gebruik hierbij de hashtag: #eetpaleo plus de tag: @eetpaleo
    Dan weet je zeker dat ik jouw foto niet kan missen!
    De prijs: Degene die de leukste foto maakt ontvangt een cadeaubon van €60,- voor de EetPaleo Winkel en een gesigneerd exemplaar van het EetPaleo kookboek. (dan kun je er mooi eentje weggeven aan iemand anders)
  3. Heb jij het boek nog niet? Maak dan een foto van jouw favoriete Paleo gerecht en vertel daarbij waarom jij mijn kookboek graag zou willen hebben.
    Plaats deze foto op Facebook of Instagram en gebruik hierbij de hashtag: #eetpaleo plus de tag: @eetpaleo
    Dan weet je zeker dat ik jouw foto niet kan missen!
    De prijs: Degene die de leukste foto maakt en daarbij een originele reden opgeeft, ontvangt een cadeaubon van €30,- voor de EetPaleo Winkel en natuurlijk een gesigneerd exemplaar van het EetPaleo kookboek.

De prijswinnaars zullen op vrijdag 4 september bekend worden gemaakt. Ik zou het superleuk vinden als je mee doet!!

En dan nu die cake. Want ik weet dat je toch wel een beetje op een lekker recept zit te wachten 😉 Wanneer je niet van een heerlijk smeuïge, noot-achtige cake met een bijna knapperig korstje en stukjes chocolade vanbinnen houdt, dan is dit niets voor jou. Behoor je tot degenen die daar wél van houden, dan moet je dit recept écht proberen! Het leuke is dat je ook ander noten- of zadenmeel kunt gebruiken. Amandelmeel is natuurlijk een perfecte optie, maar het zou ook erg lekker zijn met hazelnootmeel of zonnebloempitmeel. Net wat je lekker vindt. Alleen niet met kokosmeel, dat werkt niet, ik zeg het er maar vast even bij.

En mocht je toch liever een taart maken? Kijk dan even in de Desserts-sectie van het EetPaleo Kookboek. Daar vind je meer dan genoeg heerlijke taartrecepten!

Macadamia-Chocolade Cake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten en eieren.
Auteur:
Personen: 16
Ingrediënten
  • 225g ghee (of kokosolie)
  • 250 ml kokosmelk (of amandelmelk)
  • 4 middelgrote eieren
  • 450g amandelmeel
  • 80g arrowroot
  • 75g kokosbloesemsuiker
  • ½ tl bakzout
  • ½ tl vanillepoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 el citroensap
  • 125g macadamianoten, grof gehakt
  • 100g pure chocolade, grof gehakt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 165 graden Celsius en bekleed een rechthoekige bakvorm met wat kokosolie. Mijn bakvorm was 28x21 cm.
  2. Meng ghee, kokosmelk en eieren goed door elkaar. De ghee hoeft niet geheel opgelost te zijn.
  3. Voeg amandelmeel, arrowroot, kokosbloesemsuiker, bakzout, vanillepoeder, zout en citroensap toe en meng het geheel met een handmixer of keukenmachine tot een dik en plakkerig beslag.
  4. Spatel de gehakte macadamianoten en chocolade door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de cake ten minste 1 uur afkoelen voor je deze in stukken snijdt en serveert.
Verjaardag kookboek

Comments 25

  1. De cake ziet er erg lekker uit. Ga hem zeker proberen. Volgende maand mijn verjaardag en ga dan iedereen verrassen. Althans dat probeer ik.

  2. Van harte!!
    Helaas heb ik geen social media

    Het boek lijkt me geweldig, redenen genoeg waaorm ik het zou willen

    Succes met de actie

  3. Van harte gefeliciteerd en heel veel succes in de toekomst.
    Ik wil je bedanken voor je enthousiaste mails daardoor ben ik ook werkelijk begonnen met Paleo.

  4. Ha Marinka,

    Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Paleo heeft mijn leven veranderd en jouw enthousiasme en superrecepten spelen daarin een belangrijke rol. Bedankt daarvoor en ik hoop nog veel van je te horen en te zien!

  5. Gefeliciteerd. En ga zo door alsjeblieft. Je website en mails zijn een inspiratie op de momenten dat ik het even niet zie zitten (wat moet ik nú toch weer koken…).

  6. Hoi Marinka,

    Wat leuk! Gefeliciteerd met t eenjarig bestaan! Ik kan me voorstellen hoe goed dat voor jou moet voelen en hoe trots je bent.

    Dank je voor t cake-recept, ziet er heel lekker uit! Denk ook wel dat het heel lekker zal smaken 🙂

    Groetjes,

    Eli

  7. Gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je boek! (Een berichtje plaatsen om je te feliciteren kwam er maar niet van.)
    Ik heb je boek al een tijd in huis en ben er blij mee. Ik ga zeker een poging wagen met de verjaardagsactie.

  8. Gefeliciteerd!
    De cake lijkt me heerlijk! Vrijdag jarig (zaterdag visite), dus die gaan we meteen maar eens uitproberen 🙂

  9. Geweldig! Een waar feest….jouw recepten en vooral deze taart! Alleen het deeg al was heerlijk snoepen :)!
    Morgen tijdens de bestuursvergadering wordt hij geserveerd….hopen dat de taart het haalt tot die tijd (en niet al weggesnoept is door kapers…)!

  10. Hoi Marinka,

    Nog gefeliciteerd.
    Ik heb je recept gemaakt, maar gaande weg is er iets niet helemaal goed gegaan.
    Ik had niet zoveel ghee meer in huis en heb de helft kokosolie gedaan.
    Nadat het in de oven had gestaan, ik heb zelfs 15 minuten langer gedaan, bleef het deeg “vochtig”
    Laten afkoelen en stukje eraf gesneden, dat smaakte wel goed maar was erg nat (vet).
    Zou het wellicht toch beter zijn om alleen ghee te gebruiken?
    Ik heb het recept meerdere malen nagelezen en echt de juiste hoeveelheden gebruikt.

    1. Post
      Author

      Hoi Simon, ik denk dat dit inderdaad aan de kokosolie ligt. Probeer de cake eens in de koelkast te zetten, dan wordt hij vast een stuk lekkerder! Het is uiteindelijk wel een vette en beetje kleffe cake, maar zo nat als je omschrijft hoort hij echt niet te zijn.

      1. Hoi Marinka,

        Dank voor je antwoord.
        We hebben hem kater in de koelkast gezet, dan stijft het wel meer op, maar dat kwam de smaak niet ten goede.
        Welke kokosmelk gebruik je, van die melk die als je die in de koelkast zet je boven “vet” krijgt en onder water. Of van die melk, die door toevoegingen melk blijft?

        Net luxe bananenbrood uit de oven gehaald, altijd lekker.

        1. Post
          Author

          Wat zonde! Die van mij was perfect gelukt 🙂 Volgende keer toch ghee gebruiken dan.
          Ik gebruik de kokosmelk van Aroy-D, uiteraard zonder toevoegingen.

  11. Gefeliciteerd. Ben helemaal verliefd op je prachtige kookboeken. Heerlijke lekkere recepten en die mooie foto’s en overzichtelijke inhoud.
    Veel succes voor de toekomst. Je mag trots zijn op wat jij de laatste jaren bereikt hebt. Wie weet geef je nog meer mooie kookboeken uit. Zou ik leuk vinden.

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.