Paleo CaVé

Paleo CaVé Amsterdam – Paleo uit eten

Paleo CaVé

Afgelopen week besloot ik spontaan een dagje naar Amsterdam te gaan. Eventjes er tussenuit, want ook ik heb dat soms nodig. Waar ik zou gaan eten sprak voor zich. Want hoe kun je een dagje shoppen beter afsluiten dan naar Paleo CaVé te gaan voor een heerlijke maaltijd? Het allereerste Paleo restaurant in Nederland!

Paleo restaurants in Nederland

Toegegeven, ik heb best lang gedroomd van de dag dat er een écht Paleo restaurant in Nederland zou zijn. Er zijn natuurlijk een heleboel restaurants waar je best Paleo-proof kunt eten, maar dat kan toch echt niet tippen aan een heus Paleo restaurant.

Dus toen ik in contact kwam met Dylan en Anouk en over hun plannen hoorde, was ik direct enthousiast. Begin 2016 werd ik uitgenodigd om te komen kijken op de toekomstige locatie (toen nog een ietwat kale CrossFit box), vervolgens startte de crowdfunding campagne en nu is er ineens een sfeervol restaurant! Bizar hoe snel dat is gegaan.

Tijdens het openingsfeest heb ik helaas geen tijd gehad om foto’s te maken (daar was het te donker voor), maar oh wat jammer nou, daar moest ik een keertje voor terug komen. Echt een straf, dat begrijp je wel 😉

Paleo CaVé

Bereikbaarheid

Paleo CaVé zit in Amsterdam-Noord en is heel erg gemakkelijk te bereiken vanaf Amsterdam Centraal station. Je neemt simpelweg de (gratis!) veerpont naar de NDSM-werf en vanaf daar is het nog 5 minuutjes lopen. Zodra je van de pont af stapt ga je linksaf en volg je het fietspad tot je tegen de Mt. Lincolnweg aanloopt. Daar ga je naar rechts en voor je het weet sta je bij Paleo CaVé voor de deur! Makkelijker had het niet kunnen zijn.

Over het interieur is goed nagedacht, zo staat er een prachtige schildering op de wand (echt Paleo, toch?!), zijn er gezellige groene planten en mooi meubilair. Industrieel meets Paleo. Bijna alle houten meubels zijn zelfs gemaakt van Amsterdams stadshout, hoe gaaf! De krukken waar je op zit, het hout langs de bar, noem het maar op.

Paleo CaVé

Het belangrijkste: het eten!

Wanneer je eenmaal bent gesetteld en je natuurlijk een praatje hebt gemaakt met Dylan of met Paleo chefkok Juan, is het tijd om het menu te bekijken. Bij Paleo CaVé kun je terecht voor ontbijt, lunch, een vroeg diner (ze zijn open tot 19:00h) of gewoon om wat te drinken met iets lekkers erbij. Of je nu Paleo eet of niet, ik weet 100% zeker dat er voor iedereen iets lekkers bij zit.

En heb je geen tijd om daar te eten? Dan kunnen ze het ook voor je inpakken zodat je het mee kunt nemen!

Paleo CaVé

Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats. Want wanneer je dan eindelijk in een restaurant staat waar je ALLES kunt eten wat op de kaart staat, is het lastig kiezen. Ik liet me dus maar gewoon adviseren door Dylan en ging voor de dagspecial: een stoofpotje met bloemkoolrijst. Plus een smoothie met kokos en ananas, gewoon omdat het me lekker leek.

Beide waren echt heerlijk! Het stoofpotje was precies goed op smaak; peper of zout was echt niet nodig. Het vlees (uiteraard van goede kwaliteit!) was super mals. Dus daar zat ik te genieten van een lekker verwarmende maaltijd, mooi gegarneerd met een paar stukjes knapperige boerenkool erop. Ja, deze mogen ze er zeker in houden.

Paleo CaVé

Aanrader!

Kortom; ben je in Amsterdam, ga dan zeker eventjes langs Paleo CaVé! Je wordt er heel hartelijk ontvangen en ik weet zeker dat je versteld zult staan van het lekkere eten. De gerechten smaken alsof je ze thuis met veel liefde in de keuken klaar hebt gemaakt. En wanneer je regelmatig uit eten gaat, weet je dat zoiets vrij zeldzaam is.

Zoek je meer restaurants in Nederland (en daarbuiten) waar je Paleo-proof kunt eten? Op deze pagina vind je een overzicht.

Comments 1

  1. Helaas doen ze inmiddels alleen nog maar catering voor bedrijven en particulieren, en zijn ze geen restaurant meer. 🙁 Jammer, want ik had me erop verheugd nu we een dagje Amsterdam doen, om ze eindelijk eens te bezoeken. Daar is toentertijd ook die hele crowdfunding voor geweest, om de eerste Paleo restaurant van Nederland te worden. Ik mailde ze, want kon geen openingstijden meer vinden op hun website en geen bezoekadres. Toen kreeg ik dus te horen dat ze dus alleen nog maar cateringsopdrachten doen. Naja gelukkig wel genoeg andere gezonde opties in Amsterdam. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.