Broccolisoep met Knapperige Chorizo

Broccolisoep met Knapperige Chorizo

Broccolisoep met Knapperige Chorizo

Op een koude dag smaakt een flinke kom soep nét even wat beter. Vind je ook niet? Haal de soeppan dus maar uit de kast, want daar is het dé ultieme tijd voor 😀

Ikzelf had eind november ineens een griepje, op het moment zelf is dat natuurlijk niet fijn. Maar na afloop, oh wauw dan voelt het alsof er een supergrote schoonmaak door mijn lijf heen is gegaan en kan ik alles weer aan. Zowel fysiek als mentaal. Maar wie ooit griep heeft gehad (iedereen denk ik wel..) weet ook dat je maag dan net even wat gevoeliger is. Wanneer je misselijk bent en geen honger hebt, dan kun je het beste gewoon niets eten. Maar er komt dan ook weer zo’n moment waarop je wél honger hebt, maar niet alle voeding even goed zal vallen.

Op zo’n moment begin ik altijd met het drinken van zelfgemaakte bottenbouillon (recept vind je hier). Daarmee vul ik direct een heleboel voedingsstoffen aan die mijn lichaam kwijt is geraakt tijdens het ziekteproces. Meestal verteert dat echt supergoed!
Deze keer had ik toevallig voor iemand anders een pot bouillon gemaakt, en prompt werd ik een dag later zelf ziek. Had ik meteen een goede bestemming voor de rest van de bouillon! Alsof ik het aan voelde komen 😉

Wanneer bouillon goed valt, is mijn volgende stap vaak het maken van soep. Maar dan met wat groenten erin. Als basis gebruik ik daarvoor mijn bouillon en qua groenten neem ik eigenlijk vooral waar ik op dat moment zin in heb. Deze keer gebruikte ik knolselderij en broccoli en voegde daar nog een beetje komijn en chorizo aan toe! Echt heel lekker. Mijn vriend en ik hebben er van zitten smullen.

Ga jij deze soep ook proberen?

Broccolisoep met Knapperige Chorizo
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 650 ml bottenbouillon
  • ½ tl komijnzaad
  • peper en zout
  • 35g chorizo, in plakjes
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg knolselderij en broccoli toe en schep deze 1-2 minuten om in de hete pan. Schenk nu de bouillon over de groenten en voeg ook het komijnzaad toe.
  3. Breng aan de kook en laat in 10-12 minuten zachtjes gaar koken.
  4. Bak in de tussentijd de plakjes chorizo krokant op de bakplaat in de oven, in ca. 5-10 minuten op 200 graden Celsius.
  5. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Breng vervolgens op smaak met wat peper en zout en garneer met de knapperige chorizo.

Meer lekkere soeprecepten vind je in één van mijn kookboeken! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.