Knapperige Paleo Chocolate Chip Cookies

Knapperige Paleo Chocolate Chip Cookies

Knapperige Paleo Chocolate Chip Cookies

Stel dat ik je zou vertellen dat deze koekjes lekker knapperig zijn en héél vol van smaak? En dat ze qua structuur wel een beetje op spritsen lijken? En dat ze ook nog eens notenvrij en ei-vrij zijn?

Nou, dat zijn deze koekjes.

Een experiment wat toch wel heel goed lukte eigenlijk. Ik nam wat chufameel, deed er bakbananenmeel bij (beide meelsoorten zijn zó lekker!) en maakte er vervolgens koekjes van. De laatste paar experimenten met deze meelsoorten waren wel lekker, maar niet goed genoeg gelukt om het recept te delen. Eigenlijk had ik ook niet verwacht dat deze koekjes wél goed zouden lukken, maar misschien is het vooral een kwestie van de aanhouder wint.

Mocht je nog een beetje twijfelen of chufameel en bakbananenmeel ook iets voor jou is, dan daag ik je uit om het gewoon eens te proberen. Met deze koekjes kun je in ieder geval al aan de slag. Bakbananenmeel kun je in vrijwel alle recepten gebruiken in plaats van arrowroot of maïzena (1 op 1 vervangen werkt heel goed), en chufameel kun je vervangen voor gewone bloem. Zo wordt het ineens een stuk gemakkelijker om een oud recept om te toveren tot een Paleo recept.

Maar nu eerst het recept voor de koekjes!

Wanneer je trouwens niet van chocolade houdt (kan ik me haast niet voorstellen, maar toch) kun je de chocolate chips ook weglaten, of voeg wat rozijnen toe bijvoorbeeld. Dan zijn de koekjes nog steeds net zo lekker.

Tip: Die leuke chocolate chips zijn (helaas) niet in Nederland verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk zelf een reep chocola fijn hakken, wat prima werkt, maar je kunt de chocolate chips ook bestellen via iHerb.

Knapperige Paleo Chocolate Chip Cookies
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 50g chufameel
  • 50g bakbanaanmeel
  • 1 el gelatinepoeder
  • ½ tl vanillepoeder
  • ½ tl bakzout
  • Snuf zout
  • 50g ghee
  • 50g kokosolie
  • 60 ml ahornsiroop
  • 50g chocolate chips, of in stukjes gehakte chocolade
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Smelt ghee en kokosolie in een steelpannetje, maar laat het vet niet te heet worden. Zorg dat het maar net gesmolten is.
  3. Combineer chufameel, bakbanaanmeel, gelatinepoeder, vanille, bakzout en zout in een beslagkom en roer goed door elkaar.
  4. Voeg ghee, kokosolie en ahornsiroop toe en roer tot een dik beslag.
  5. Zet de beslagkom 10-15 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  6. Kneed de chocolate chips door het deeg en verdeel in 6 gelijke stukken.
  7. Vorm koekjes van de stukken deeg en leg ze op de bakplaat, houd ten minste 4 cm ruimte tussen de koekjes.
  8. Bak de koekjes in 13-15 minuten goudbruin en gaar en laat volledig afkoelen.
 

Comments 16

  1. lekker, waar kan ik dit meel kopen?

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  2. Erg lekkere koekjes, maar als ik het recept volg met 60ml ahornsiroop zijn ze veel te zoet hoor! Ik ga voor een ieniemini scheutje ahornsiroop de volgende keer 😉

    1. Post
      Author
  3. Ze zijn hier helemaal goedgekeurd. Inderdaad best wel zoet. Maar zullen vaker gemaakt worden.
    Bij de reformwinkel in Wormerveer (Heerlijk) verkopen ze de chocolate chips trouwens gewoon bij de zelfvulbar. Er zit wel wat suiker in, maar dat geldt ook voor die bij iHerb.

  4. Ik heb ze zojuist gemaakt zonder chocolade (probeer zoveel mogelijk AIP aan te houden en lijk reactie te hebben op chocolade) en ze zijn zalig! Heb van dezelfde hoeveelheid deeg meer kleine koekjes gemaakt.
    Bedankt voor dit recept!! Heb ze trouwens met nog geen 20 ml ahornsiroop gemaakt, zoet genoeg.

  5. Heb ze vanmorgen gemaakt en ze smaken heerlijk. Was bang dat ze te zoet zouden zijn na het commentaar maar ik en mijn kinderen vinden ze perfect en totaal niet zoet.

    Ik moest ze alleen weer even terug doen in de oven ze bleken toch iets te zacht nog van binnen. De chocolade had ik in de blender gedaan heel even maar dat werd voor de helft stof🙄. De rest toch maar gehakt met het mes😁

  6. Beste heb de koekjes vandaag gemaakt maar heb er toch een paar vragen over.
    ten eerste is het normaal dat het deeg vrij vloeibaar is voor je het in de koelkast zet?
    Want ja 100 ml op 100gr bloem kan niet anders he. Nu na 20 min was het wel vaster geworden hen heb ik er koekjes na gemaakt maar die vrij plat eruit kwamen en super vettig wat kan daar de oorzaak van zijn? Nu hoeveel koekjes maakt u uit dit beslag?

    1. Ja, het beslag hoort inderdaad vloeibaar te zijn voor het de koelkast in gaat. Als je ghee gebruikt dan is dit een stuk minder. De koekjes zijn inderdaad een klein beetje vettig, maar niet heel erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.