Bloemkool Macadamia Burgers

Bloemkool Macadamia Burgers

Bloemkool Macadamia Burgers

Bij het maken van dit recept ben ik 100% geïnspireerd door Allerhande. Jep, dat blad neem ik elke maand trouw mee. Ik zou zeggen dat het mijn favoriete tijdschrift is, maaaarrrr, ik ben natuurlijk vooral fan van Paleo Magazine 😉 (nu we het er toch over hebben, heb jij al een abonnement??)

Dit keer stonden er dus Bloemkool Macadamia Burgers in de Allerhande. Superleuk! Bij het woord macadamia alleen al gaan mijn ogen glinsteren want die zijn zo ontzettend lekker! Alleen het recept stond me verder niet echt aan.. Het was natuurlijk leuk bedacht, maar er zat behoorlijk wat kaas is en ook nog bloem natuurlijk en eigenlijk heel weinig macadamia’s. Oh en je moest deze burgers eerst in de oven bakken en daarna nog in de pan. Dat is toch helemaal niet handig?

Uiteraard liet ik het daar niet bij zitten en dook ik zelf de keuken in om burgers te maken met bloemkool en macadamia’s, Paleo-stijl. Eigenlijk was het helemaal niet zo moeilijk! De kaas liet ik uiteraard achterwege maar ik voegde in plaats daarvan een bakbanaan toe voor de binding (ik had geen zin om er eieren bij te doen, wat natuurlijk ook had gekund) en uiteraard gingen er bijna twee keer zo veel macadamia’s in mijn burgers.

Ga jij ze ook proberen?? Je kunt deze burgers trouwens ook koud eten (handig voor de lunch de volgende dag) en ze zijn extra lekker met augurken, sla, zelfgemaakte mayonaise, een paar plakjes knapperige bacon en misschien ook nog een zelfgemaakt Paleo hamburgerbroodje. Als je daar zin in hebt natuurlijk.

Bloemkool Macadamia Burgers
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 500g bloemkool, in roosjes
  • 200g groene bakbanaan (zonder schil, ongeveer 1 stuk)
  • 125g macadamianoten (geroosterd en gezouten)
  • 1 el Za'atar
  • 4 el kokosolie
Bereiding
  1. Maal bloemkoolroosjes, bakbanaan, macadamia's en Za'atar fijn in een foodprocessor tot zich een plakkerige massa vormt.
  2. Vorm met de hand 8 burgers van het mengsel en leg deze even apart.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin 4 burgers tegelijk in ongeveer 3-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Zet het vuur niet te hoog, want deze burgers branden snel aan.
  4. Herhaal met de overige burgers.
 

Comments 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.