Saté Stoofvlees uit de slowcooker

Pittig Saté Stoofvlees uit de Slowcooker

Saté Stoofvlees uit de slowcooker

Ondertussen heb je denk ik wel door dat ik dol ben op mijn slowcooker 😉 Zo had ik voor vandaag lekkere riblappen ontdooid zonder echt bedacht te hebben wat ik er mee zou gaan maken. In veel gevallen doe ik er dan gewoon wat stoofkruiden bij en dan komt het ook wel goed. Maar vandaag had ik gewoon weer eens zin om iets bijzonders te maken in mijn trouwe apparaat!

Saté stoofvlees dus. Het idee kwam in me op tijdens een wandeling, en eigenlijk wilde ik liefst rechtsomkeert maken om de keuken in te duiken. Dat heb ik toch maar niet gedaan, maar dit gerecht is wel zó lekker dat je er voor thuis wilt komen hoor! Echt genieten.

Zodra ik het deksel van de pan haalde riep mijn vriend al ‘wow, wat ruikt het hier lekker in huis!’ en hij baalde eigenlijk wel een beetje dat hij niet meteen kon gaan eten omdat hij nog weg moest 😉 (uiteraard heb ik wel wat voor hem bewaard!)

Ik serveerde de saté lekker makkelijk met bloemkoolrijst en mijn favoriet: tostones.

En weet je wat het allerleukste is? Ik heb nog 3-4 porties van dit heerlijke stoofvlees over om de rest van de week van te genieten!

Pittig Saté Stoofvlees uit de Slowcooker
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 1 kg stooflappen of riblappen, in blokjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 of 2 rode pepers, fijn gesneden (optioneel)
  • 200g zonnebloempasta
  • 150 ml kokosmelk
  • 60 ml coconut aminos
  • 4 el citroensap
  • peper en zout naar smaak
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten in de slowcooker en schep goed door elkaar.
  2. Doe het deksel op de slowcooker, zet het apparaat op de lage stand en laat het gerecht in 8 uur zachtjes gaar stoven.
  3. Roer nogmaals goed door en serveer met bloemkoolrijst, tostones en wat verse koriander.

Zoek je nog meer recepten voor de slowcooker? Bekijk dan mijn boek Paleo Slowcooker eens, met daarin maar liefst 64 heerlijke recepten waar je gegarandeerd van gaat watertanden.

Saté Stoofvlees uit de slowcooker

Comments 19

  1. Leuk recept, gaan we zeker maken
    Maar waar kan ik eventueel de coconut aminos door vervangen?
    Deze is alleen online te koop dacht ik

    1. Post
      Author

      Coconut Aminos zijn tegenwoordig zelfs bij de Ekoplaza te koop. Zeker de moeite waard om te proberen 🙂 Maar als je ze niet kunt vinden, kun je 60 ml aminos vervangen door 2 el vissaus (dat vind je gewoon bij de AH of de toko).

    2. “Coconut aminos

      Kan vervangen worden door:

      Thaise vissaus: dit geeft niet dezelfde smaak als coconut aminos, maar het voegt in de meeste gevallen zeker iets toe. Gebruik hiervan wel beduidend minder dan wanneer je coconut aminos zou gebruiken. 1-2 tl is vaak genoeg.”

      volgens Marinka, staat onder ‘ingrediënten vervangen’ dus bij ‘tips & trucs’

      Je kunt de coconut aminos ook bij Ekoplaza kopen. 🙂

      “Coconut aminos is een smaakmaker op basis van sap uit de kokosbloesem. Het sap rijpt op natuurlijke wijze en wordt gemengd met zongedroogd zeezout, dit zorgt voor een volle, hartige en unieke smaak. Je kunt de coconut aminos gebruiken in marinades, dressings of sauzen. Coconut aminos is gluten- en sojavrij. “

  2. Hoi, ziet er idd lekker uit. Kun je kokosmelk vervangen door bv amandelmelk? En zonnebloempasta? Waar is deze te verkrijgen? Bedankt voor je antwoordt.

    1. Post
      Author
  3. Hoi Marinka. Wanneer ik de pagina oproep zie ik slechts de 1e reactie. Nadat ik erop gereageerd had werden ook de andere 3 zichtbaar. Enig idee waarom?

    Ben momenteel je boek “Eet Paleo in 7 stappen’ aan het lezen/bestuderen. 🙂 Het meest informatieve/praktische Nederlandstalige paleoboek dat ik ooit in handen had. Top! Dankjewel.

    1. Post
      Author

      Hi Alex! Wat vreemd, ik heb geen flauw idee hoe dat kan van de reacties.. Ze horen allemaal gewoon zichtbaar te zijn.
      Superfijn om te horen dat je zo blij bent met mijn boek!! Dankjewel 😀

  4. Het gekke is dat ik nog steeds maar 1 reactie kan zien bij de laatste post. Alle andere (nieuwere) reacties bij oudere posten zijn gewoon zichtbaar en via comments/feed weet ik dat je hier ook gereageerd hebt, maar ik heb geen idee of bijvoorbeeld Richard de reacties op zijn vraag wel heeft gezien.

    Het is me eerder nooit opgevallen, maar zodra je een nieuwe post plaatst en alle reacties zichtbaar worden is het duidelijk. En anders ligt het aan mij. 😀

    Jouw boek bevat veel basis informatie, niet alleen voor paleo-liefhebbers, maar ook voor starters die nog geen weg weten in de keuken. Slim!

  5. Hoi Marinka,
    Je bent al een paar jaar onze held in huis, omdat we sinds de ontdekking van je website en kookboeken super lekker eten. De kinderen vragen ook vaak tijdens het eten of het een recept van Marinka is. Er is nog geen één recept mislukt! Nu ja, totdat ik dus een paar weken geleden een instant pot heb gekocht en riblappen maakte die ik 8 uur in blokjes en met wat bouillon en groente op de laagste stand heb laten stoven. Tegen etenstijd bleek het vlees nog heel erg taai en heb ik dus een andere maaltijd moeten improviseren. De volgende dag heb ik het op het vuur opgewarmd en nog zo’n 4 uur op de middelste stand opgezet en toen was het pas goed. Weet je wat er mis is gegaan? De instant pot heeft drie standen, moet ik dan de laagste nemen als je het hebt over lage stand? Moet ik het gerecht halverwege misschien omroeren zodat al het vlees een keer onder de bouillon staat?

    1. Wat leuk om te horen dat de kinderen vragen of het een recept van Marinka is! Als er staat op de lage stand dan kun je inderdaad de laagste nemen. 🙂 Vervelend om te horen dat het vlees nog niet gaar was, ik heb geen idee waar het aan kan liggen. De slowcooker tussendoor openen is in ieder geval niet aan te raden.

    1. Je kunt slowcooker recepten ook op het fornuis maken 🙂 Je doet hiervoor de ingrediënten in een braadpan op een heel laag vuurtje en neemt de helft van de kooktijd die in het recept staat.

    1. Je kunt de Instant Pot als een slowcooker gebruiken en dus gewoon de tijd in het recept aanhouden 🙂 Eet smakelijk!

  6. Ik heb een multicooker met slowcook-functie. Hij bevalt prima. Ik heb echter een probleem: na het maken van bottenbouillon(heerlijk en goed gelukt), krijg ik de geur niet meer goed uit de pan. Vooral de ring in de deksel ruikt sterk. Ik heb al geprobeerd met citroensap de geur eraf te krijgen, maar dat is niet gelukt.
    Ik zou erg graag kokosyoghurt willen maken, maar ik ben bang dat de geur in de yoghurt trekt. Heb jij misschien een tip hoe je de geur uit de deksel kunt krijgen?

    Alvast hartelijk bedankt, Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.