Spicy Wortelfrietjes met Hamburgers

Spicy Wortelfriet met Hamburgers

Spicy Wortelfriet met Hamburgers

Wat maak je wanneer je eigenlijk alleen nog een grote zak wortels in de koelkast hebt liggen, en ook een beetje rucola? Juist! Dan maak je deze spicy wortelfrietjes. Niemand zou toch denken dat je dit van restjes hebt gemaakt omdat je alleen nog wortels had? Zo ging het bij mij thuis in ieder geval wel. Ergens achterin de koelkast doemde ook nog een pot olijven op, en ik bleek ook nog wat van die lekkere Primal Kitchen mayonaise te hebben.

Combineer dat met de Woeste Burgers van De Woeste Grond (serieus, die moet je echt geprobeerd hebben, zo lekker!) en klaar ben je.

Mijn man en ik hebben heerlijk gesmuld van dit gerecht en ik vroeg me meteen af waarom ik zulke dingen niet vaker op tafel zet. Note to self: vaker simpele gerechten koken. Of vaker restjes in de koelkast hebben? Hoe dan ook, wist je dat in het septembernummer van Paleo Magazine óók heel veel lekkere en makkelijke diners staan? Het onderdeel ‘wat de pot schaft’ laat je zien hoe je heel makkelijk veel van weinig kunt maken. Een flinke hoeveelheid gehaktballen upcycle je gewoon naar een ovenschotel, lekkere pasta én soep. Of wat dacht je van een restje groentepuree? Dat is ook erg lekker in wafels met bijvoorbeeld een gebakken eitje er bovenop. Maar zoals je vast al verwacht kun je de recepten daarvoor allemaal in het magazine vinden (net als het recept voor deze frietjes trouwens).

Allerlekkerste wortelfriet!

Sta je te popelen om deze wortelfriet zelf te maken? Hier vind je het recept alvast!

Spicy Wortelfrietjes met Hamburgers
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Frietjes:
  • 500g wortel, in frietjes gesneden
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • 1 el kokosolie
Hamburgers en salade:
  • 2 (biologische) hamburgers
  • 1 el kokosolie
  • 40g rucola
  • 50g Kalamata olijven
  • 1 bosui, in ringen
  • 2 el (zelfgemaakte) mayonaise
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de kruiden voor de frietjes in een schaaltje en wrijf de wortels vervolgens in met de kokosolie en daarna de kruiden.
  3. Rooster de frietjes in 20 minuten gaar.
  4. Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers aan beide kanten goudbruin en gaar.
  5. Meng rucola met olijven en bosui.
  6. Serveer de hamburgers met de salade, mayonaise en de wortelfrietjes.
Spicy wortelfriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *