Jamkoekjes

Jamkoekjes

Jamkoekjes

Deze jamkoekjes maakte ik als kind wel eens met mijn moeder; zandkoekjes met een kuiltje met jam. Erg lekker! Natuurlijk wilde ik ook uitproberen of je er een Paleo variant van kan maken: glutenvrije en lactosevrije jamkoekjes dus.

Zie hier het resultaat! De Paleo jamkoekjes zijn het lekkerst in de uren nadat ze vers zijn gebakken; dan zijn ze nog wat knapperig aan de buitenkant voor het echte zandkoekjes-gevoel. In de dagen erna worden ze al snel wat zachter, maar dat doet natuurlijk niet aan de smaak af.

Let op, hoewel deze koekjes weinig suiker bevatten geldt nog altijd: koekjes zijn koekjes en dus geen maaltijd. Leuk als tussendoortje wanneer je er behoefte aan hebt, maar eet er niet teveel van.

Jamkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 16
Ingrediënten
Jam
  • Bosvruchten - 1 cup, diepvries
  • Arrowroot - 1 el
  • Honing - 1 el
  • Citroensap - 1 tl
Koekjes
  • Amandelmeel - 2 cups
  • Kokosmeel - ¼ cup
  • Kokosbloesemsuiker - ¼ cup
  • Bakpoeder - ½ tl
  • Vanillemerg - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Eieren - 2 stuks, groot
  • Kokosolie - ¼ cup (60 ml), vloeibaar
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de jam in een steelpannetje en laat het geheel al roerende op laag vuur tot moes koken en indikken tot jam. Dit proces duurt ongeveer 10 minuutjes. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  3. Combineer voor de koekjes amandelmeel, kokosmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, vanillemerg en zout in een kom.
  4. Klop in een apart schaaltje de eieren en kokosolie door elkaar en schenk dit bij het amandelmeel in de kom. Roer tot een dik maar enigszins plakkerig deeg.
  5. Neem telkens wat deeg en rol dit tussen je handen tot een bolletje ter grootte van een pingpong bal. Leg de bolletjes op de bakplaat.
  6. Druk de deegbolletjes plat met je handpalm en maak met je duim een kuiltje in het midden voor de jam.
  7. Vul ieder koekje met ongeveer 1 tl van de jam.
  8. Bak de koekjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar en laat ze vervolgens even af koelen. Eet smakelijk!
 

Comments 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.