kip met kokoskorst

Kip met kokoskorst

kip met kokoskorst

Vandaag heb ik mijn eigen versie gemaakt van het recept voor kip met kokoskorst van mijn moeder. Met de kruiden kun je variëren zoveel je wilt, dus maak het vooral met de kruiden die jij lekker vindt! Het is ontzettend makkelijk om te maken en is natuurlijk heerlijk van smaak.

De kip krijgt een lekker krokante korst door de combinatie van kokosmeel, ei en kruiden. Hierdoor is het ook helemaal glutenvrij, notenvrij en lactosevrij.

Heerlijk in combinatie met zoete aardappelfrietjes en salade of geroosterde groenten.

Kip met kokoskorst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Kipfilet - 2 stuks (ca. 400g)
  • Kokosmeel - 30g
  • Paprikapoeder - 1 tl
  • Knoflookpoeder - 1½ tl
  • Gemalen Komijnzaad - 1 tl
  • Gedroogde Tijm - 1 el
  • Gemalen Chilivlokken - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Eieren - 1
  • Kokosolie - 3 el
Bereiding
  1. Leg beide kipfilets naast elkaar op een snijplank, met ca. 5 cm af stand tussen de filets. Dek ze af met vershoudfolie.
  2. Neem een zware (koeken)pan en sla de kipfilets voorzichtig plat.
  3. Klop het ei los en schenk het op een bord.
  4. Meng op een bord het kokosmeel met alle kruiden en wentel de kipfilets hier doorheen.
  5. Wentel de kipfilets vervolgens door het ei, en daarna nogmaals door het kokosmengsel.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 4 minuten per kant op middelhoog vuur, goudbruin en gaar.
  7. Serveer meteen en eet smakelijk!
 

Comments 2

  1. Klinkt heerlijk, maar ik was eigenlijk juist op zoek naar het recept met kokosrasp. Heb je dat ook nog ergens liggen? Ik weet niet hoeveel kokosrasp ik moet gebruiken en of er dan nog kruiden bij moeten of niet?

    1. Post
      Author

      Het recept met kokosrasp heb ik niet liggen, maar je zou ongeveer 3/4 cup (180 ml) kokosrasp kunnen gebruiken in plaats van kokosmeel. Dan heb je zeker genoeg.
      De kruiden kun je in dezelfde hoeveelheden gebruiken. Je kunt ook de eerste laag met alleen maar kokosrasp maken, en de tweede laag met kokosrasp + kruiden. Dan kun je bij de eerste laag ongeveer inschatten hoeveel je nodig hebt. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.