lamsschouder

Geroosterde lamsschouder

lamsschouder

Een geroosterde lamsschouder. Ziet er indrukwekkend uit, en toch is het heel erg makkelijk om te maken. Een aantal weken geleden heb ik deze lamsschouder van mijn ouders gehad, en tot een paar dagen terug lag hij in mijn vriezer te wachten tot hij bereid ging worden. Vandaag was het zo ver. Mede omdat ik gisteren een vleespakket van Wild Rundvlees in mijn vriezer kwijt moest; 8kg vlees neemt best wat plaats in.

Qua lamsvlees had ik nog nooit echt veel geprobeerd. Lamsgehakt en lamsbiefstuk vond ik erg lekker, maar daar is het wel zo’n beetje bij gebleven. Sinds vandaag heb ik er een nieuwe favoriet bij. Het vlees is heerlijk van smaak en wanneer je het zo lang stooft wordt het erg mals, zonder droog te worden. Dit ga ik zeker vaker maken!

Geroosterde lamsschouder
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
  • Lamsschouder - 1 stuk, ca. 1,5 - 2kg
  • Knof look - 1 bol
  • Gemalen Komijnzaad - 1 el
  • Peper - naar smaak
  • Rozemarijn - 15g, vers
  • Olijf olie - 2 el
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot de maximale temperatuur.
  2. Breek alle tenen knoflook los van de bol en pel ze. Leg de teentjes, samen met de helft van de takjes rozemarijn op de bodem van een braadslede.
  3. Leg de lamsschouder op de knoflook en rozemarijn en smeer hem in met komijn en versgemalen peper.
  4. Besprenkel met olijf olie en leg de andere helft van de rozemarijn er bovenop.
  5. Bedek de braadslede met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur meteen tot 170 graden Celsius.
  6. Rooster de lamsschouder in ca. 3,5 – 4 uur gaar, tot je het vlees met een vork uit elkaar kunt
  7. trekken.
  8. Haal de braadslede uit de oven, leg de lamsschouder op een bord en pak hem in met aluminiumfolie en dek af met een theedoek. Laat het vlees ca. 10 – 15 minuten rusten voor je het aansnijdt en serveert.
  9. Serveer met groenten naar keuze en eet smakelijk!
 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.