Mango Kipsalade

Mango Kipsalade

Mango Kipsalade-small

Deze mango kipsalade is heerlijk fris, kruidig en zoet tegelijk. Het is een fijn gerecht bij een brunch, om mee te nemen naar je werk, naar een picknick of waar dan ook. Een rijpe mango maakt het gerecht lekker zomers, vooral in combinatie met de verse peterselie.

Mayonaise uit een potje is in de meeste gevallen helaas gemaakt met zonnebloemolie, wat niet Paleo is. Daarom raad ik aan om zelf je mayonaise te maken, dan weet je zeker wat erin zit. In principe is het helemaal niet moeilijk, maar je moet er wel even wat geduld en precisie voor hebben. Ik heb er een heel makkelijk recept voor, dat eigenlijk niet kan mislukken: supersnelle mayonaise maken in 1 minuut.

Voor deze salade is het handig als je de kipfilets een dag van tevoren al gaart; of als je een kip roostert en daar een deel van over houdt, kun je de restjes in deze mango kipsalade verwerken. Verder kun je natuurlijk de salade op smaak brengen hoe jij zelf wilt. Je kunt nog extra groenten als komkommer of avocado toevoegen als je wilt.

Mango Kipsalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediënten
  • Kipfilet - 2 stuks (ca. 400g)
  • Mango - 1, rijp
  • Peterselie - 1 klein bosje
  • Mayonaise - 120 ml
  • Kerriepoeder - 1 tl
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak (ca. ¼ - ½ tl)
Bereiding
  1. Gaar de kipfilets door ze te koken of te bakken en laat ze af koelen.
  2. Hak de kipfilets in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  3. Schil de mango en snijd het vluchtvlees in blokjes, voeg dit samen met de peterselie toe aan de kom.
  4. Meng in een schaaltje de mayonaise met kerrie, peper en zout en schep dit over het kipmengsel heen.
  5. Schep alles goed door elkaar en serveer. Eet smakelijk!
 

Comments 6

  1. Wat een heerlijke salade. Heb wel gerookte kip gebruikt omdat ik dat nog had liggen. Echt een topper!

    1. Post
      Author
  2. Ik ben dol op olijfolie, maar niet in mijn mayonaise . Ik maak hem nu met biologische zonnebloemolie, maar is er ook een andere olie? Verder denk ik dat de milde olijfolie meer bewerkt is dan de extra vierge, waardoor de goede eigenschappen teniet worden gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.