Mediterrane komkommersalade

Mediterrane komkommersalade

komkommersalade

Heb je nog wat zelf gemaakte mayonaise over? Ja? Mooi! Dan kun je dat meteen voor deze frisse komkommersalade gebruiken. Zo niet; volg dan dit recept voor supersnelle mayonaise en maak gelijk een flinke hoeveelheid!

De zomer is echt dé tijd van de frisse salades en van de komkommers die dan rijp zijn. In deze komkommersalade combineer ik de komkommer met Mediterrane smaakmakers, waaronder kappertjes, olijven, gedroogde kruiden en gebakken knoflook.

Dit was de eerste keer dat ik de knoflook op deze manier at: ik vind het echt heerlijk! Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Denk bijvoorbeeld aan een tomatensaus gegarneerd met stukjes gebakken knoflook, of op een Aziatische curry, of dus op een salade, zoals deze. Het geeft ieder gerecht gelijk een boost.

Deze komkommersalade is heerlijk bij de barbecue of bij een omelet, stukje gebakken vis of vlees. Of natuurlijk gewoon zo!

Mediterrane komkommersalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Komkommer - 1
  • Groene olijven - 4 el, gehakt
  • Kappertjes - 2 el
  • Citroen - ½, uitgeperst
  • Mayonaise - 60 ml
  • Mediterrane kruiden - 1 el
  • Zout - ½ tl
  • Knoflook - 1 bol
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Begin met het maken van de salade: rasp de komkommer en doe deze samen met de gehakte olijven, kappertjes, het citroensap, de mayonaise, Mediterrane kruiden en zout in een kom en meng het geheel goed door.
  2. Pel alle teentjes van de bol knoflook en snijd ze in 3 of 4 stukken.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin al omscheppend de knoflookstukjes in ca. 3
  4. minuten goudbruin op middelhoog vuur. Let op dat ze niet aanbranden!
  5. Garneer de salade met de gebakken knoflook en eet smakelijk!
 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.