Spruitjes met spek

Spruitjes met spek

Spruitjes met spek

Als kind hoorde ik van werkelijk al mijn klasgenootjes dat het meest vieze wat ze ooit hadden gegeten toch echt spruitjes waren. Omdat we thuis nooit spruitjes aten ging ik er maar vanuit dat ik die dus ook niet zou lusten. Jaren later won mijn nieuwsgierigheid het: als iets volop verkrijgbaar is dan zullen er ongetwijfeld mensen zijn die het kopen én lekker vinden.

Ik besloot het te proberen en jawel, ik vond spruitjes eigenlijk heel erg lekker. Vooral spruitjes met spek, een gouden combinatie.

Nu zet ik ze nog steeds regelmatig op tafel, het liefst wanneer ze geroosterd zijn in de oven, want dat is toch echt het allerlekkerst. Deze spruitjes met spek omwikkeld zijn iets luxer en vereisen dus ook wat meer werk om te maken: ieder spruitje wikkel je in een jasje van ontbijtspek.

Het is even wat meer werk, maar echt de moeite waard. Heerlijk om bijvoorbeeld tijdens de feestdagen op tafel te zetten, want het ziet er heel feestelijk uit!

Spruitjes met spek
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 250g spruitjes, gewassen
  • 100g ontbijtspek, in dunne plakken
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Kleine spruitjes hoef je voor dit gerecht niet te snijden, maar de grotere exemplaren kun je beter even halveren.
  3. Snijd de plakken ontbijtspek in 2 gelijke stukken.
  4. Neem telkens een stuk ontbijtspek en omwikkel hier een spruitje mee.
  5. Verdeel de spruitjes met spek over de bakplaat en rooster ze in 20-25 minuten gaar.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.