Bleekselderijkoekjes

Bleekselderijkoekjes

bleekselderij koekjes

Wat doe je wanneer je een overmaat aan bleekselderij hebt, en je eigenlijk helemaal niet zo van bleekselderij houdt? Dan maak je er hartige bleekselderijkoekjes van!

Tenminste.. Ik hield nooit zo van bleekselderij. Tegenwoordig vind ik het best lekker; met wat mayonaise, appel en kerrie door een kipsalade bijvoorbeeld. Of in een stoofschotel. Het schijnt ook lekker te zijn om de selderij te vullen met notenpasta en er dan wat rozijnen in te drukken: ‘Bugs in a boat’.

Gezond is het in ieder geval wel. In bleekselderij vind je veel vitamine C, vitamine B en kalium. Reden genoeg om ze wat vaker te eten dus.

Komende week heb ik nog genoeg mogelijkheden om mijn creativiteit met deze groente uit te buiten, want er zaten twee flinke stukken (struiken?) in mijn Vitatas van deze week, samen met waspeen, ijsbergsla, broccoli en venkel.

vitatas03

Dit keer heb ik bleekselderijkoekjes gemaakt. Het wordt ook wel ‘fritters’ genoemd. Fritters vind ik eigenlijk altijd lekker, en zo ook met bleekselderij. Het is eigenlijk een hartig pannenkoekje met geraspte groenten erdoor. Gelukkig proef je de bitterheid niet meer terug van de bleekselderij. En de koekjes zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken!

Bleekselderijkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • Bleekselderij - 6 stengels
  • Eieren - 2
  • Kokosmeel - 1 el (met kop)
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
  • Kokosolie - 2 el
Bereiding
  1. Rasp de bleekselderij fijn met behulp van de rasp in een foodprocessor.
  2. Voeg de eieren, kokosmeel en peper en zout toe aan de bleekselderij en schep het geheel goed om.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan over middelhoog vuur.
  4. Schep telkens een flinke eetlepel van het bleekselderijmengsel in de pan, en druk dit plat met de achterkant van de lepel. Herhaal dit tot je mengsel op is, je hebt nu 4 – 5 fritters.
  5. Bak de koekjes in ca. 2 minuten goudbruin en keer ze vervolgens met een spatel om ze ook aan de andere kant goudbruin te bakken.
  6. Serveer meteen en eet smakelijk!
 

Comments 6

    1. Post
      Author
  1. Op zich leuk recept, maar na eentje heb ik genoeg van die kokossmaak.
    Brrr, toch maar es ander meel proberen. Iemand een tip?

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.