Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree: een heerlijke Paleo variant op aardappelpuree, lekker met bijvoorbeeld een lapje stoofvlees of hachee! De bloemkoolpuree heeft dezelfde zachte structuur als aardappelpuree, je zult de aardappels echt niet missen. Maar het is natuurlijk ook gewoon een simpele en lekkere manier om extra groenten binnen te krijgen, bijvoorbeeld naast geroosterde groenten uit de oven of een wokschotel.

Vergeet vooral niet de knoflook toe te voegen. Het lijkt een grote hoeveelheid, die 4 tot 6 teentjes, maar zonder de knoflook is de bloemkoolpuree een beetje flauw. Varieer gerust met kruiden en specerijen, of voeg bijvoorbeeld een uitje toe. Je kunt alle kanten op met deze eenvoudige bloemkoolpuree!

De kokosolie, ghee of grasboter maken de puree heerlijk zacht en smeuïg. Je voegt ook direct een dosis gezonde vetten toe aan je puree, wat het extra voedzaam maakt.

Bloemkoolpuree
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 4 – 6 tenen knoflook
  • Een flinke klont kokosolie, ghee of grasboter
  • Nootmuskaat, peper en zout naar smaak
Bereiding
  1. Snij de bloemkool in gelijke stukken
  2. Pel de knoflook. Het lijkt misschien veel, 4 tot 6 tenen knoflook maar je proeft ze straks echt niet overduidelijk terug in de puree. Het geeft vooral een beetje ‘pit’ aan de puree.
  3. Kook of stoom de bloemkool samen met de knoflook totdat de bloemkool gaar is.
  4. Pureer de bloemkool, knoflook en kokosolie (ghee of grasboter) tot een puree en maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
 

Comments 17

  1. Ik had er al eens eerder over gelezen en het leek me niks. Nu ik ren beetje bleef zitten met twee bloemkolen heb ik de knoop doorgehakt, heb het net gemaakt en het is inderdaad heerlijk! De knoflook is ook echt niet te veel, dat heeft de bloemkool echt nodig, ik heb nu al zin om het te eten!

  2. Dit is een fantastisch recept. De knoflook past er super goed bij. Persoonlijk vond ik de ghee naar mijn smaak zelf iets minder geslaagd. Ik zal zelf de volgende keer grasboter gebruiken. Dit omdat het voor mij een vervanger is voor de reguliere aardapelpuree.
    Zelf heb ik nog een mini snuifje ‘Thai red curry’ peper in gedaan.
    Dit is een top basis recept die je snel kan maken. Super bedankt!

    1. Post
      Author
      1. Post
        Author

        Dat zou niet doen, in bouillonblokjes zitten nu niet echt gezonde ingrediënten (al zijn er varianten die wel ok zijn). Een uitje kun je er altijd bij doen, maar ook qua kruiden kun je hiermee natuurlijk alle kanten op.

    1. Post
      Author
  3. Ik heb vandaag voor het eerst een puree van bloemkool gemaakt. Inderdaad met knoflook, peper, zout, nootmuskaat en een rauw gesnipperd uitje. Prima basis voor varianten, lijkt mij.

    Straks, als het kouder wordt, ga ik een lekkere stamppot met deze puree maken:
    – misschien met broccoli, pijnboompitjes en gestoofd varkensvlees…?

    In plaats van boter/ghee heb ik vandaag sesamolie gebruikt en tot slot nog wat sesamzaadjes door de puree geroerd. Lekker hoor …!

  4. Ik heb het een vega rookworst, boerenkool en ui gemaakt geweldig lekker met veel gember knoflook en olijfolie heerlijk! Deze bloemkool puree is trouwens ook lekker met brokolie, maar dat is wel meer de brokolie smaak ook lekker met gedroogte tomaten in kleine stukjes erdoor heen inplaats van spekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.