Bloemkoolsalade met mandarijn en munt

Bloemkoolsalade met mandarijn en munt

Bloemkoolsalade met mandarijn en munt

Koken met kruiden: heel lekker en leuk om te doen. Maar ik merk dat veel mensen er toch wat moeite mee hebben. Welke kruiden kun je bij welke gerechten eten? En wanneer voeg je die eigenlijk toe?

Waarschijnlijk hebben we allemaal wel eens een gerecht gemaakt met een gevalletje van kruiden gone wrong. Iets te enthousiast met de cayennepeper, of misschien een combinatie die veel te sterk was. En dus houden we het lekker veilig bij kerrie. Of Italiaanse kruiden. Of bij de potjes met kruidenmengsels van Jonnie Boer (ja, die zijn wel echt heel handig om in huis te hebben trouwens).

Ook goed, maar wel een beetje saai. Met een Paleo voedingspatroon eet je tenslotte 2 à 3 keer per dag een maaltijd met groenten, en dan is het leuk om het een beetje afwisselend te houden.

Daarom raad ik altijd aan om eens wat vaker verse groene kruiden te gebruiken. Koriander, peterselie, basilicum, oregano of munt bijvoorbeeld! Die snijd je fijn en vervolgens strooi je ze na het koken over je gerecht. Maar in salades is het ook erg lekker.

Handige kruidengids

Maar ja, bij welk gerecht voeg je welke kruiden toe? In mijn nieuwste boek Eet Paleo in 7 Stappen vind je daar het antwoord op, in de vorm van een ontzettend uitgebreide kruidengids. Daarin vertel ik je (met behulp van een handig schema) precies welke kruiden bij welk soort gerechten passen en of je deze kruiden het beste gedroogd of vers kunt gebruiken. Echt alle kruiden komen aan bod!

Daarmee maak je koken met kruiden een stuk gemakkelijker én leuker.

Voor nu heb ik in ieder geval een ontzettend lekker (en makkelijk) recept voor je, waarin munt wordt verwerkt. Echt genieten!

Bloemkoolsalade met mandarijn en munt
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 el kokosolie, vloeibaar
  • 2 mandarijnen, in partjes
  • sap van 1 limoen
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • ½ tl zout
  • ¼ tl versgemalen peper
  • 4 el verse munt, fijn gesneden
  • 2 el pompoenpitten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Hussel de kokosolie door de bloemkoolroosjes en verdeel ze over de bakplaat. Rooster in 15-18 minuten gaar en laat even afkoelen.
  3. Meng de overige ingrediënten door de geroosterde bloemkoolroosjes en serveer.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.