courgette wortelpasta

Courgette-wortelpasta met kabeljauw en avocadodressing

courgette-wortelpasta met kabeljauw en avocadodressing

Deze courgette-wortelpasta met kabeljauw en avocadodressing is heerlijk zomers en het bewijst dat je met simpele ingrediënten toch iets kunt maken waar ontzettend veel smaak aan zit. Echt een lunch of diner (of zelfs ontbijt) om lekker van te genieten dus! Misschien zelfs wel in de tuin of op het balkon in de zon, zo doe je ook meteen extra vitamine D op.

Om de courgette-wortelpasta wat zachter te maken, heb ik het kort geblancheerd in heet water. Doe dit niet te lang, anders wordt het snel te papperig. Je kunt natuurlijk ook alleen courgettepasta of wortepasta gebruiken, maar een combinatie is extra leuk!

Courgette-wortelpasta met kabeljauw en avocadodressing
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • Courgette - 1
  • Wortel - 1, middelgroot
  • Kabeljauwfilet - 150g
  • Kokosolie - 1 el
  • Avocado - 1
  • Koriander - 1 flinke handvol; blad met stelen
  • Citroensap - 4 tl
  • Geel mosterdpoeder - ¼ tl
  • Knoflookpoeder - ¼ tl
  • Zout - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
Bereiding
  1. Was de courgette en wortel en snijd er met een juliennedunschiller lange slierten van.
  2. Verhit ondertussen de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw aan beide kanten bruin en gaar. Laat hem even af koelen op een bord.
  3. Breng een pan met water aan de kook, zet een flinke kom met koud water klaar, en maak in de tussentijd de dressing.
  4. Voeg voor de dressing het vruchtvlees van de avocado, de koriander, citroensap, mosterdpoeder, knoflookpoeder, zout en peper samen in een kom en pureer het geheel met de staaf mixer tot een gladde massa.
  5. Doe de courgette- en wortelslierten in de pan met kokend water en blancheer ze ca. 10 seconden om ze wat zachter te maken.
  6. Haal de slierten snel uit de pan en doe ze in de kom met koud water zodat ze niet verder garen. Zo is de 'pasta' wat zachter maar nog wel een beetje knapperig. Laat ze na ongeveer 1 minuut uitlekken in een vergiet.
  7. Leg de 'pasta' op een bord en schep de dressing er overheen. Trek de gegaarde kabeljauw uit elkaar en verdeel de stukjes over de 'pasta'. Hussel alles goed door elkaar voor je gaat eten.
  8. Serveer meteen en eet smakelijk!
 

Comments 2

  1. Pingback: Paleo Challenge recept, groenten pasta met kabeljauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.