Courgettenoodles met pistachenotenpesto

Courgettenoodles met pistachenotenpesto

Courgettenoodles met pistachenotenpesto

Sinds ik een Spirali heb, eet ik steeds vaker noodles gemaakt van groente. Een stuk lichter om te verteren en je krijgt gelijk een portie groente binnen. Gemaakt van flespompoen, pastinaak, zoete aardappel, of de klassieker: courgette. Binnen 5 minuten zijn de noodles al klaar, vervolgens maak je er een lekker sausje bij en voor je het weet staat er een heerlijke maaltijd op tafel.

In dit recept heb ik ervoor gekozen om courgettenoodles met pesto te combineren, maar dan wel pesto op een net iets andere manier. Niet met pijnboompitten, maar met een combinatie van zonnebloempitten, pistachenoten en met het sap van een limoen in plaats van een citroen. Net even anders en daardoor verrassend lekker!

Je kunt naast de pesto natuurlijk nog andere smaakmakers aan de courgettenoodles toevoegen, zoals olijven, gebakken champignons, zongedroogde tomaatjes of spekjes. Je kunt er eindeloos mee variëren.

Courgettenoodles met pistachenotenpesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediënten
  • Courgette - 2 stuks
  • Extra vierge olijfolie - 60 ml
  • Pistachenoten - 50g, gepeld en ongezouten
  • Zonnebloempitten - 50g
  • Basilicum - 15g, vers
  • Knoflook - 2 tenen
  • Limoen - 1, alleen het sap
  • Zout - naar smaak
Bereiding
  1. Was de courgettes en snijd er met een spiraalsnijder of (julienne)dunschiller noodles van.
  2. Combineer de overige ingrediënten in de kleinste kom van de foodprocessor of blender en maal tot een korrelige pesto.
  3. Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur (zonder olie) en bak hierin de courgettenoodles in 2 minuten iets zachter. Bak ze niet te lang anders verliezen de noodles teveel vocht.
  4. Meng de noodles met de pesto en serveer.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.