Groene kool met sesam

Groene kool met sesam

Groene kool met sesam

Vanaf vandaag heb ik een leuke serie recepten voor jullie in petto! Ik mocht namelijk verschillende producten proberen: Coconut Aminos en Caveman Cookies! Natuurlijk heb ik hier ook meteen wat recepten mee gemaakt: 7 stuks in totaal, welke in de loop van de komende 2 weken online zullen komen.

Om te beginnen deel ik vandaag het eerste recept met Coconut Aminos.

Wat is Coconut Aminos?

Coconut Aminos is dé perfecte Paleo vervanger van sojasaus. Soja is een no-go bij een Paleo voedingspatroon: het bevat antinutriënten en kan bovendien je hormoonhuishouding in de war schoppen. Zonder soja kun je natuurlijk nog steeds lekker koken, maar ik ben toch blij dat deze saus op de markt is.

Coconut Aminos bestaat uit kokossap (rijk aan aminozuren) en zout. Meer niet. Het is iets minder zout dan sojasaus en persoonlijk vind ik het een stuk lekkerder. Het kan een maaltijd net die extra Aziatische smaak geven, die je zonder deze saus echt niet kunt verkrijgen. Bovendien is het heel makkelijk om mee te koken: gewoon een scheutje door je maaltijd is vaak al genoeg. Zo hoef je ook geen zout meer op je eten te strooien.

Coconut Aminos

Het eerste recept wat ik met deze saus heb gemaakt is een heel simpel gerecht: met Coconut Aminos smaakt een simpele gewokte groene kool ineens heel anders. Daarnaast staat het binnen 15 minuutjes al op tafel, en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Als garnering strooi ik wat zeepeterselie op de groene kool; dit zijn gedroogde zeewiervlokken die je gerecht echt op smaak maken. Bovendien is zeewier erg gezond: het bevat veel mineralen die je in andere voedingsmiddelen niet in zo’n geconcentreerde vorm tegen zult komen.

Groene kool met sesam
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Groene kool - 1 stuk
  • Kokosolie - 1 el
  • Gemberwortel - 2 cm, geschild en geraspt
  • Coconut Aminos - 2 el
  • Citroensap - 1 el
  • Zeepeterselie - 2 el
  • Sesamzaad - 2 el
Bereiding
  1. Was de groene kool en verwijder de kern. Snijd in dunne reepjes.
  2. Verhit de kokosolie in een wok en bak hierin de groene kool 5-6 minuten tot deze zacht begint te
  3. worden.
  4. Voeg de geraspte gember, coconut aminos en citroensap toe en bak nog 3-4 minuten mee.
  5. Serveer met zeepeterselie en sesamzaad.
 

Comments 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.