Kruidige Wortelsalade

Kruidige Wortelsalade

Allereerst wil ik even mijn goede nieuws met jullie delen: mijn kookboek is ingeleverd en het ligt nu echt bij de drukker!! Eindelijk, na er zoveel maanden hard aan te hebben gewerkt kan ik mijn handen er nu een aantal weken vanaf trekken. Dat is eigenlijk best een opluchting! De laatste maanden ben ik namelijk bijna alleen maar bezig geweest met mijn kookboek, zeker de laatste week waarin de laatste controles nog plaats moesten vinden. Het was echt een kwestie van ’s ochtends opstaan, boek controleren en daarna de correcties doorsturen. Een uurtje later kreeg ik de aangepaste versie weer terug en begon dit proces weer opnieuw, net zolang tot het goed was. Geheid dat je altijd op het laatste moment puntjes tegen komt waarvan je denkt ‘dat moet toch anders’, of een niet zo handige zinsopbouw waar je al 10x overheen hebt gelezen. Het hoort er allemaal bij! Ik hoef nu alleen nog wat randzaken te regelen, denk dan aan technische dingen zoals het testen van een webshop, zorgen dat het boek netjes op kan worden geslagen, en natuurlijk de promotie.

En verder? Verder ga ik nu ook -eindelijk-  ontspannen! Ik weet niet zeker of ik nog wel weet hoe dat moet, maar ik ga een goede poging doen. Over een week gaan mijn vriend en ik lekker kamperen in het Zwarte Woud. Even geen social media, internet, e-mail, whatsapp of wat dan ook. Gewoon alleen natuur, gezelligheid, Vibrams, skottelbraai en mooie wandelingen. Héél erg Paleo! (behalve dat we waarschijnlijk niet zelf ons eten zullen vangen, tsja..)

Maar het is ondertussen ook wel weer eens tijd geworden voor een lekker recept. Deze kruidige wortelsalade bijvoorbeeld. Niet alleen kruidig, maar ook lekker fris! Perfect voor een warme dag, bij een barbecue, picknick, etc.

Kruidige Wortelsalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
 • 500g wortels
 • 2 cm gemberwortel, geraspt
 • sap en rasp van 1 limoen
 • 4 el extra vierge olijfolie
 • 1 tl vissaus
 • ½ tl komijnzaad
 • 2 el verse peterselie
 • 2 el verse munt
Bereiding
 1. Rasp de wortels met behulp van een foodprocessor of rasp.
 2. Snijd peterselie en munt fijn en meng deze met gember, limoensap en -rasp, olijfolie, vissaus en komijnzaad in een kom. Roer goed door elkaar.
 3. Schep de dressing door het wortelrasp en serveer meteen.
 

 

Comments 3

 1. Graag nieuws wanneer het kookboek te koop is en waar ik bereide paleoprodukten kan kopen aangezien ik nog maar ben gestart , kan ik alle hulp gebruiken. Een prettige vakantie. Groetjes ria

 2. Vanavond uitgeprobeerd, was heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.