Spiesjes met omelet

Paleo Lunch – Spiesjes met omelet

paleo lunch spiesjes met omelet

Vaak lees ik berichten dat mensen het moeilijk vinden hun kinderen een gezonde lunch mee naar school te geven. Zonde, want moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn en het hoeft al helemaal niet veel tijd te kosten.
Daarom deel ik vandaag deze gezonde paleo lunch spiesjes, om mee te nemen, heel snel te maken en helemaal geschikt voor kinderen!

Wanneer je je kind (of je man/vrouw 😉 ) eens wilt verrassen met een extra vrolijke lunch, kun je simpelweg een omelet voor hem/haar bakken en er vervolgens met koekvormpjes leuke figuurtjes uit steken. Net zoals de paashaasjes in deze trommel! Het uitsteken kost je niet veel extra tijd, maar het maakt de boel er natuurlijk wel wat vrolijker op.
Ook de spiesjes zijn leuk om op te eten, vooral voor kinderen is eten wat op een stokje zit natuurlijk net wat leuker dan wanneer er gewoon gesneden groenten in een bakje liggen.

Om het helemaal compleet te maken verpak je je lunch natuurlijk in een mooie, verantwoorde lunchtrommel.

Paleo Lunch - Spiesjes met omelet
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Het maken van de omelet-figuurtjes is heel eenvoudig: je bakt een omelet en steekt er met koekvormpjes leuke figuurtjes uit.
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
 • Droge worst - 50g
 • Radijs - 5 stuks
 • Wortel - ½
 • Komkommer - ¼
Bereiding
 1. Snijd de worst in plakjes, maak de groenten schoon en snijd de wortel en komkommer in plakjes.
 2. Verdeel de worst en groenten over 5 spiesjes.
 

Comments 9

 1. Ik ben zo’n moeder die het lastig vind om gezonde lunches mee te geven…. ik doe het wel maar ik ben altijd opzoek naar leuke, nieuwe en verantwoorde lunches! Ontzettend leuk om een eitje uit te steken met zo’n leuk vormpje! Ik ga eens kijken waar ik die kan kopen, jij een idee?

  1. Hoi Mamoesjka! De uitsteekvormpjes heb ik gewoon bij de AH gehaald, simpel en niet al te duur.

   1. Dankjewel voor je reactie! Ik neem morgen meteen even een kijkje bij AH…. ontzettend leuk 🙂

 2. Oh I <3 dit idee 🙂 Jammer genoeg moet ik mijn dochter iets meegeven wat lijkt op het eten wat er tussen de middag op de school van mijn dochter geserveerd wordt. 🙁 Dat was de compromis dat ik moest sluiten anders mag ze niet zelf haar eten meenemen en moet ze dat eten wat daar aangeboden wordt, of gewoon niet overblijven. Maar we gaan anders dit gewoon thuis eens maken 🙂 🙂 Altijd leuk 🙂

 3. Welke droge worst kun je het beste gebruiken. De meeste zitten volle nummers

  1. Bij de EkoPlaza, Marqt of (bio)slager kun je allerlei soorten worst kopen zonder e-nummers.

   1. Is de droge worst ook zonder toevoeging van suiker, glucose, rietsuiker enz.
    Gr. Cathrien.

 4. Top! Ik lees echter, nubik in de fase van psz en kleuterschool kom dat alles conform ggd normen gaat: boterhammen ed. Bakbananen omelet ed worden gezien als onverantwoord cq traktaties… ik wil mijn kindje niet als buitenbeentje neerzetten en daarnaast mezelf niet verantwoorden over iets wat voor ons goed voelt en werkt… paleo brood dan maar?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.