Pompoenspaghetti met boerenkool

Pompoenspaghetti met boerenkool

Pompoenspaghetti met boerenkool

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Inmiddels genieten we alweer van de tweede dag van 2014 (wat overigens een heel mooi jaar gaat worden, daar ben ik van overtuigd!) en zo is het natuurlijk ook weer eens tijd voor een nieuw recept: pompoenspaghetti!

In onderstaand recept maak ik gebruik van een spiraalsnijder, het lijkt een beetje op een martelwerktuig (althans, dat was de eerste reactie van mijn vriend toen ik mijn nieuwe gadget vol enthousiasme aan hem liet zien), maar het werkt geweldig. In principe kun je zo van allerlei groenten en fruit slierten snijden; courgette, flespompoen, zoete aardappel, appel, komkommer, koolrabi, enzovoort. Handig is ook dat het apparaat lekker makkelijk schoon te maken is, wat je niet zou zeggen als je hem ziet.

Heb je geen spiraalsnijder? Een julienne-dunschiller werkt ook prima om slierten te maken.

Pompoenspaghetti recept

Om het nieuwe jaar gezond in te luiden heb ik ervoor gekozen een makkelijk recept met jullie te delen wat niet zwaar op de maag ligt. Je kunt dit als ontbijt, lunch of diner eten, maar deze pompoenspaghetti is ook heel geschikt als bijgerecht bij een (nieuwjaars-)etentje!

Het knapperige ontbijtspek en de geroosterde pompoenpitjes geven een lekkere ‘bite’ aan het gerecht.

Pompoenspaghetti met boerenkool
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Flespompoen - 1 stuk (ca. 1kg)
  • Kokosolie - 1 el
  • Rode ui - 1, in dunne halve ringen
  • Boerenkool - 2 grote bladeren
  • Salie - 2 el, vers, f ijngehakt
  • Komijnzaad - 1 tl
  • Zout - ¼ tl
  • Ontbijtspek - 4 plakken
  • Pompoenpitten - 4 el
Bereiding
  1. Verhit de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak hierop de plakken ontbijtspek in ca. 6 minuten knapperig.
  2. Verhit een koekenpan zonder vet op middelhoog vuur en rooster hierin de pompoenpitten in enkele minuten goudbruin. Haal de pan van het vuur en zet apart.
  3. Snijd het lange, bovenste deel van de flespompoen. Bewaar de onderkant voor een ander gerecht.
  4. Verwijder de schil van het stuk pompoen met een dunschiller en plaats de pompoen vervolgens op de spiraalsnijder. Maak op deze manier mooie lange slierten van de pompoen.
  5. Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de rode ui in ca. 5 minuten op middelhoog vuur tot deze zacht is.
  6. Voeg de pompoenspaghetti toe, bak deze al omscheppende 4 minuten mee. Roer de fijngehakte salie en het komijnzaad er doorheen.
  7. Bak de boerenkool nog 1 minuut mee met het gerecht.
  8. Verdeel over 2 kommen en garneer met de geroosterde pompoenpitten en het verkruimelde
  9. ontbijtspek. Eet smakelijk!
 

Comments 2

  1. Ik heb de Spirali besteld nav een ander recept van je waarin je het ook vermeldde. Vind het een fijn ding.

    Ik heb hem trouwens bij bol.com besteld met mijn airmiles punten en er daardoor niets voor hoeven betalen. Misschien een tip voor anderen die nog massa’s airmiles hebben.

    Het recept ziet er erg lekker uit, ga het zeker proberen!

  2. Ja, heerlijk die pompoen en boerenkool.
    Zelf heb ik ook een heerlijk recept met boerenkool en pompoen. Nieuwsgierig? Kijk bij: zijeetook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.