Snelle Pesto Pasta

Snelle Pesto Pasta

Snelle Pesto Pasta

Stel: je hebt honger, maar weinig tijd of zin om te koken. (volgens mij komt dat best vaak voor 😉 )

Dan is het toch ideaal wanneer je een gerecht hebt wat je binnen 15 minuten op tafel kunt zetten? Je wilt tenslotte ook niet naar de snackbar lopen, en niet alweer een gebakken ei eten. Hoe zet je dan iets gezonds op tafel wat ook nog eens lekker makkelijk is?

Deze pasta is zo’n gerecht. Gezond. Lekker. Binnen 15 minuten klaar.

Probeer het maar eens. Je hebt er alleen een spiraalsnijder voor nodig, maar met een julienne dunschiller kan het natuurlijk ook.
Heb je niet alle ingrediënten in huis? Dan heb je vast wel iets waarmee je een of meerdere ingrediënten kunt vervangen.

Denk hierbij aan:

  • Garnalen in plaats van kip
  • Spekblokjes in plaats van kip
  • Tonijn in plaats van kip
  • Meer basilicum in plaats van peterselie
  • Koriander in plaats van peterselie
  • Pijnboompitten in plaats van walnoten
  • Courgette in plaats van pompoen
  • Knolselderij in plaats van pompoen
  • …noem het maar op!

Dit recept kun je echt zien als basis. Van daaruit kun je het volledig naar je eigen smaak aanpassen. In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je dit maakt en ik geef je zoals altijd wat extra tips & trucs tijdens het bereiden.


Snelle Pesto Pasta
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 15g verse peterselie, alleen de blaadjes
  • 15g verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 50g walnoten
  • sap van 1 limoen
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • ½ tl zout
  • 1 grote flespompoen
  • 1 el kokosolie
  • 200g gegaarde kip
Bereiding
  1. Combineer peterselie, basilicum, knoflook, walnoten, limoensap, olijfolie en zout in een blender en maal tot een gladde saus.
  2. Snijd het bovenste stuk van de flespompoen en schil dit met een dunschiller. Gebruik een spiraalsnijder om er vervolgens lange slierten van te maken.
  3. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de pompoenslierten in 2 à 3 minuten iets zachter.
  4. Voeg de gegaarde kip en de kruidensaus toe en bak dit nog een paar minuten mee tot de noodles beetgaar zijn.
EetPaleo Winkel

Comments 37

    1. Post
      Author

      Jahoor, gewoon in parten snijden, wat kokosolie erop en 20 minuutjes in de oven roosteren (200 graden). Wat zout erop en smullen maar!

  1. Ik krijg er al zin in wanneer ik het lees, z’on dag zou het zomaar vandaag kunnen zijn. Dank je wel

  2. is dit een gewone pompoen ,,,of speciale smaak en met welke groenten kan je nog werken met deze machine (leuk )

    1. Post
      Author

      Dit is een flespompoen (gewoon bij de supermarkt te krijgen).
      Met de spiraalsnijder kun je enorm veel groenten verwerken, denk aan: zoete aardappel, courgette, pastinaak, knolselderij, koolrabi, biet, en nog veel meer. Zolang het een stevige groente is die niet hol is vanbinnen kan hij op de spiraalsnijder!

    1. Post
      Author

      Nou, omdat de onderkant van de flespompoen niet op de spiraalsnijder past. Je kunt hem er best in blokjes bij doen hoor, maar je kunt ‘m ook voor een ander gerecht gebruiken.

    1. Post
      Author

      Hoi Anouk, ik krijg maandag van de leverancier te horen wanneer zij ze binnen krijgen. Ook daar zijn ze helaas op! Ik hoop dat ik ze volgende week binnen krijg dus, maar het kan ook een paar weken later zijn. Mocht je hem besteld hebben via de site dan is hij trouwens vandaag verzonden. (ze zijn vandaag heel snel op gegaan..)

  3. Ik wou graag de spiralli bestellen maar die is niet op voorraad. Wanneer krijg je die binnen? Want ik wil graag de kortingscode gebruiken.

    1. Post
      Author

      Hoi Nanda, ik krijg maandag van de leverancier te horen wanneer zij ze binnen krijgen. Ook daar zijn ze helaas op! Ik hoop dat ik ze volgende week binnen krijg dus, maar het kan ook een paar weken later zijn. Tegen die tijd zorg ik ervoor dat de spiraalsnijders in ieder geval met de korting zoals die nu geldt te bestellen zijn!

      1. Dank je wel voor de snelle reactie. Ik zal het zeker bestellen als het binnen komt.. Groetjes, Nanda

  4. Hallo Marinka,Wat een heerlijk recept, ga ik binnenkort zeker maken. Als ik het goed begrepen heb is dit een volwaardige maaltijd?
    Fijne vakantie en tot horens

    1. Post
      Author
  5. Lekker recept! Ik heb het zojuist als lunch gemaakt met courgette en sardientjes. Omdat ik maar 1 courgette had gebruikt- wat te weinig is voor 2 porties – doe ik voor de 2e portie wat zoete aardappelslierten erbij. De pestosaus die ik met pijnboompitten heb gemaakt, is echt top!

  6. Helaas had ik nog niet besteld omdat ik eerst de levertijd wilde weten. Al iets meer bekend over de levertijd?

    1. Post
      Author

      Hoi Anouk! Helaas zijn de spiraalsnijders rond 27 juni pas weer op voorraad bij de leverancier. Ik ga ze dus zeker bestellen, maar het duurt nog even.. (tegen die tijd zijn ze natuurlijk wel tegen de actieprijs verkrijgbaar)

  7. Ik ga het zeker snel eens maken, heb de meeste ingrediënten gewoon in de tuin staan. Alleen eet ik geen vlees, dus de kip zal ik moeten vervangen. 🙂

  8. Hi Marinka,
    Hoe doe je dat met de spiraalsnijder als de groente eigenlijk te dik is en er niet in past? Ik heb het met een courgette geprobeerd maar dat wed een beetje een rommeltje.
    Groetjes
    Let

    1. Post
      Author

      Hi Let,
      Ik denk dat je dan een te kleine spiraalsnijder hebt.. Heb je zo’n soort puntenslijper? Daar passen maar een beperkt aantal groenten in. In grotere spiraalsnijders (zoals de Super Spirali van Lurch) passen vrijwel alle groenten 🙂

  9. Hi Marinka,
    Hoe kun je aan een flespompoen zien dat hij goed rijp is? We hebben dit gerecht meerdere keren gemaakt en elke keer is het een ramp met de spiraalsnijder. Ik had een Westmark spiralizer en heb een Lurch super spirali aangeschaft omdat het bij jou op het filmpje zo makkelijk lijkt. Zowel met de dikke als de dunne snijder, komen er plakken uit, die weliswaar licht gekerfd zijn, maar bij lange na geen sliert. Ik vermoed dat het komt omdat de pompoen te hard is, want met courgette heb ik geen probleem.

    1. Post
      Author

      Hi Yvonne, flespompoenen uit de winkel zijn eigenlijk altijd rijp. Anders worden ze niet geoogst en verkocht.
      Bij mij is het inderdaad geen probleem om hem op de spiraalsnijder te doen, je moet dan alleen niet het draaihendeltje gebruiken, maar met je hand meer druk op de pompoen zetten en deze dus ook met de hand draaien. Dat helpt enorm! (maargoed, dat is misschien ook mijn ietwat onorthodoxe methode 😉 )

  10. Wat ’n lekkere saus zeg!

    Ik had mijn buurjongetje te eten en als hij hoort wat er in zit lust ineens niks meer. Laats had ik dat met ’n smootie die ik met fruit en spinazie had gecombineerd. Zijn moeder vertelde me als ik dat niet verteld zou hebben hij ’t wrs zo op had gedronken. Dus toen hij vroeg wat we aten had ik niet over pompoen gesproken (want wat de boer niet kent..) maar gezegd dat we gebakken roergroente (ik heb geen spiraal snijder en was begonnen om met ’n dun schiller te doen, maar dat was niet om te doen! Dus met de keukenmachine klein gemaakt), met kip en (extra) spekjes aten, want dat lusten de meeste kinderen wel. In ’t begin moest hij even aan de smaak wennen en uiteindelijk had hij bijna zijn bordtje leeg. Mijn eigen zoontje vond ’t ook lekken en mijn vriend die z’n neus ophaalt voor pompoen at ’t ook! 😀

    1. Post
      Author
  11. Een hele batterij aan messen, schillers en schaven geprobeerd om de flespompoen te lijf te gaan en in dunne plakjes te krijgen. Snel klaar? Niet als je geen snijmachine hebt.. Pffffff… Nu maar hopen dat het smaakt! Denk dat ik hem voortaan eerst in stukken hak en alvast even zacht laat worden in de pan of magnetron!

    1. Post
      Author
  12. Wij hebben heerlijk gegeten, was even bang dat het sap van de limoen te veel zou zijn maar in combinatie met de pompoen later was het helemaal super 🙂

  13. Hoi! Als je pompoen gebruikt, bak je die dan? Of eet je het rauw ander recept wel namelijk). Groetjes van Heleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.