Thaise noodlecurry met kip

Thaise noodlecurry met kip

Thaise noodlecurry met kip

Inmiddels zien jullie steeds vaker recepten van me langskomen waarin ik gebruik maak van een spiraalsnijder. Nou, dit recept is er weer zo een, én deze komt meteen hoog bovenop de stapel met favorieten! Een heerlijke kipcurry, mét noodles! Ik kan me namelijk zo voorstellen dat je niet altijd zin hebt in bloemkoolrijst. (Ik in ieder geval niet.. Al is het maar omdat ik mijn foodprocessor dan weer af moet wassen..)
Noodles zijn tenslotte ook heerlijk (minstens zo lekker!) en je kunt ze namaken met de meest uiteenlopende groenten. In dit gerecht maak ik gebruik van pastinaaknoodles, supersnel gemaakt met een spiraalsnijder.

Zoek je meer makkelijke en lekkere recepten zoals deze? In het EetPaleo Kookboek vind je maar liefst 150 heerlijke Paleo gerechten. Bij elkaar gebundeld in een dik, hardcover boek. Mijn eerste ‘kindje’ waar ik nog altijd erg trots op ben 😉

Thaise noodlecurry met kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten en nachtschades.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 stengel citroengras, fijn gesneden
  • 350g kipfilet, in blokjes
  • 2 el Thaise gele currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 450g pastinaak
  • 1 el kokosolie
  • 1 rijpe mango, geschild en in reepjes
  • 4 el cashewnoten
  • 2 el verse koriander, fijn gesneden
Bereiding
  1. Was de pastinaak en snijd deze met behulp van een spiraalsnijder in lange noodles. Zet apart.
  2. Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin ui, knoflook en citroengras tot de ui zacht is.
  3. Voeg kip en currypasta toe en bak dit 3-4 minuten mee.
  4. Schenk kokosmelk bij de curry en voeg ook de pastinaaknoodles toe. Bak dit nog 2-3 mee tot de noodles wat zachter zijn geworden.
  5. Serveer de curry met mango, cashewnoten en verse koriander.
 

Comments 5

  1. Heerlijk! Bij gebrek aan pastinaak (blijkt een seizoensproduct te zijn) zoete aardappel gebruikt. En gesneden met mijn pas aangeschafte spiraalsnijder 🙂
    Bedankt voor dit recept, hoop dat er nog velen volgen!

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.