Wortelspread met Pit

Wortelspread met Pit

Wortelspread met Pit

Wat doe je op een zomerse dag wanneer je niet zo veel trek hebt in een grote maaltijd? Dan maak je gewoon iets makkelijks klaar. Deze zadencrackers met wortelspread bijvoorbeeld 😉

Er wordt me heel vaak gevraagd of ik ook ‘Paleo boterhambeleg’ kan maken en dan liefst zo’n groentespread. Nou, dat kan wel hoor! En jij kunt dat ook. Je hoeft alleen wat groenten te roosteren en deze daarna te pureren met een paar andere ingrediënten.

Daarna heb je alleen nog maar iets nodig om de spread op te smeren. Simpel, toch?

De plakjes augurk erop en wat peterselie maken het helemaal af. Je kunt zo’n spread trouwens ongeveer 1 week in de koelkast bewaren, maar je zou ook een deel in kunnen vriezen. Meer daarover lees je hier.

Ik koos ervoor om mijn wortelspread te eten op wat crackers van BioBites, die vind ik super lekker! Vooral die met rozemarijn. Ze zijn ideaal om mee te nemen, als snack tussendoor (soms heb je gewoon echt honger tussen 2 maaltijden in..) of om te serveren wanneer je visite krijgt. Dit zijn toch heel leuke borrelhapjes??
De BioBites crackers zijn tegenwoordig zelfs verkrijgbaar bij EkoPlaza! Echt heel fijn vind ik dat, want in die winkel zie ik mijn favoriete Paleo producten graag terug. Wel zo makkelijk, en met gevolg dat er steeds meer mensen in Nederland kennis kunnen maken met de Paleo levensstijl.

Wat zou jij het liefste op zo’n cracker smeren? Zo’n groentespread, of heel iets anders? Ik lees je tips graag 😀

Wortelspread met Pit
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 300g wortels, in plakjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1 el kokosolie, vloeibaar
  • 75g zonnebloempasta
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ tl kurkuma
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de wortels, ui en knoflook over de bakplaat en wrijf ze in met kokosolie. Rooster in 15-20 minuten zacht en gaar.
  3. Pureer de geroosterde groenten samen met de overige ingrediënten in een foodprocessor of blender.
  4. Bewaar tot gebruik in een afgesloten pot in de koelkast.
 

Comments 7

  1. Hi marinka,
    Ik woon in NZ en heb geen idee wat zonnebloem pasta is, kan ik dat vervangen voor iets anders,
    bijv.tahini??? of een hazelnutbutter???

    Thanks

    1. Post
      Author

      Het wordt in het Engels sunbutter genoemd, maar je kunt het ook vervangen door tahini of hazelnutbutter, almond butter, cashew butter, noem maar op 🙂

  2. Begin deze week gemaakt en de spread wordt steeds lekkerder, doordat de smaken nog op elkaar inwerken. Net gegeten op het Paleo Brood (recept van deze website) en dat was heerlijk bij mijn salade!

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.