Recept Paleo Jambalaya chorizo bloemkoolrijst

Paleo Jambalaya

Recept Paleo Jambalaya chorizo bloemkoolrijst

Waan je binnen 20 minuten in Louisiana met deze Amerikaanse variant van paella: Paleo Jambalaya. Deze rijstschotel (zonder echte rijst natuurlijk) is perfect als ik na een drukke dag snel iets op tafel wil zetten. Niet alleen omdat je dit eenpansgerecht binnen no time hebt gemaakt, maar ook omdat het uit mijn twee lievelingsingrediënten bestaat: chorizo en bloemkoolrijst.

Mijn favoriete chorizo

Regelmatig krijg ik de vraag waar ik chorizo koop, want er worden nogal eens een hoop onnodige conserveermiddelen en antioxidanten aan deze worst toegevoegd. Mijn favoriete chorizo is die van de EkoPlaza, met paprika en peper. Of die met knoflook, maar daar moet je uiteraard wel zin in hebben.

Chorizo is niet alleen super lekker in deze Paleo Jambalaya, maar ook in recepten zoals de Broccolisoep met knapperige chorizo of Chorizoburgers met coleslaw en friet. Of gewoon een plakje als tussendoortje 🙂 Het allerlekkerste is natuurlijk echte ambachtelijk gemaakte chorizo, die vind je bijvoorbeeld op de markt of bij een lokale boer.

Hoe maak je bloemkoolrijst?

Jambalaya is natuurlijk geen jambalaya zonder rijst. En die maak je heel snel en makkelijk zelf! Snijd 400 gram bloemkool in roosjes, maal alles fijn in de blender of keukenmachine en klaar is kees. Je snapt nu natuurlijk wel waarom ik zo graag met bloemkoolrijst kook 😉

Heb je toch wat meer instructies nodig, bekijk dan het kookfilmpje hieronder. Daarin laat ik je precies zien hoe je binnen een paar minuten van bloemkool rijst maakt.

Zelf eet ik deze Paleo Jambalaya regelmatig als diner, maar je kunt de restjes ook heel goed eten als (koude) lunch de volgende dag. Dan is ie stiekem nog lekkerder, omdat de smaken dan helemaal zijn ingetrokken. De rijstschotel blijft een paar dagen goed in een luchtdicht bakje in de koelkast of maximaal een maand in de vriezer.

Paleo Jambalaya
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 100g chorizo, in plakjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 400g bloemkoolrijst
  • 100g gegaarde garnalen
  • 3 el verse peterselie, fijn gesneden
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui en chorizo enkele minuten al omscheppend aan.
  2. Bak courgette en paprika mee tot deze zacht beginnen te worden.
  3. Meng vervolgens de bloemkoolrijst en garnalen door het gerecht tot alles goed warm is en de rijst iets zachter is geworden. Bak de rijst niet te lang mee, anders verliest het teveel vocht.
  4. Meng vlak voor het serveren de peterselie door de jambalaya.
 

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.