Vaderdagrecept: Chorizoburgers met coleslaw en friet

Chorizoburgers-1

Morgen is het Vaderdag, de dag om je vader eens goed in het zonnetje te zetten! Daarom deel ik dit recept met jullie: échte vaders houden namelijk van lekker eten, een goed stuk vlees, comfort food, iets wat tenminste goed vult.
Prullaria van de 2-euro-winkel? Kan, maar ik betwijfel of de gemiddelde vader daar nou echt blij van wordt, tenzij je nog geen 12 jaar oud bent natuurlijk. Dan mag dat, net als een leuke zelfgemaakte tekening of ander knutselwerkje.
In alle andere gevallen geldt: doe je vader een plezier en maak een lekkere maaltijd voor hem.

Of…doe net als mij: begin een Paleo blog, maak een recept voor je vader en hoop dat hij (of je moeder) het ziet zodat hij (of je moeder!) het kan maken. Voor Vaderdag natuurlijk. Dus pap, ookal heb jij Vaderdag al jaren geleden ‘afgeschaft’, deze is voor jou!

Wil je weten hoe je heel snel mayonaise kunt maken? Dat doe je gewoon met je staafmixer, binnen een minuut. Hier lees je hoe je deze mayonaise maakt.

Chorizoburgers met coleslaw en friet
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze chorizoburgers zijn heerlijk met knapperige zoete aardappelfriet. Het recept voor deze frietjes vind je hier. Dit recept bevat eieren (in de mayonaise).
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Chorizoburgers
  • 500g rundergehakt
  • 80g chorizo, heel fijn gesneden
  • 40g gedroogde appels, heel fijn gesneden
  • 2 el verse tijm
  • 1 el kokosolie
Coleslaw
  • 2 wortels
  • 1 koolrabi, geschild
  • ¼ rode kool
  • 4 el mayonaise
  • 1 el verse peterselie
Bereiding
Chorizoburgers
  1. Combineer gehakt met chorizo, appel en tijm in een kom.
  2. Kneed goed door elkaar en vorm er 4 hamburgers van. Leg apart op een bord.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de chorizoburgers in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  4. Serveer met coleslaw, mayonaise en zoete aardappelfriet.
Coleslaw
  1. Gebruik een foodprocessor met raspschijf of een mandoline om de wortels, koolrabi en rode kool fijn te raspen.
  2. Meng de mayonaise en peterselie door de geraspte groenten en schep door elkaar.
 

Comments 4

  1. Hoi allereerst nog van harte gefeliciteerd!
    En die chorizoburgers lijken ons heerlijk! Maar wat ik mij nu afvraag is waar jij de chorizo koopt? Ik heb nog geen chorizo gevonden zonder allerlei e nummers en andere dingen.
    Ik koop zelf bijna al mijn vlees bij okvlees maar daar hebben ze het niet.
    Ben erg benieuwd

    1. Post
      Author

      Hoi Rita, dankjewel! Mijn chorizo koop ik bij Ekoplaza, daar hebben ze een variant zonder allerlei onnodige toevoegingen: gewoon vlees met kruiden, meer niet. Misschien hebben andere biologische slagers het ook wel?

    2. Ik koop mijn chorizo bij de kaaswinkel, ze hebben daar allerlei biologische worden liggen, zonder de gebruikelijke E-nummers en kleurstoffen, die de buren van deze winkel (de slager) dus wel verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.