Vegetarische taco's met rijstvulling recept Paleo bloemkoolrijst

Vegetarische Taco's met Paleo Rijst

Taco's met rijstvulling vegetarisch recept Paleo

‘Kun je meer vegetarische Paleo recepten op je website plaatsen?’ Deze vraag krijg ik bijna wekelijks gesteld. En hoewel Paleo in principe niet voor vegetariërs is opgezet, kan het uiteraard wel (lees hier meer tips & trucs). Dus bij deze een van mijn favoriete gerechten zonder vlees: vegetarische taco’s met bloemkoolrijst.

Zelf taco’s maken

Glutenvrije taco’s kun je heel makkelijk zelf maken. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig: bakbananen, kokosolie en zout. Let op, gebruik hiervoor geen gewone bananen of gele bakbananen. Dan heb je namelijk grote kans dat het slappe, zachte taco’s worden. En dat is natuurlijk jammer, want taco’s zijn juist het beste als ze lekker knapperig zijn.

Vraag je je nu af wat het verschil is tussen een gewone banaan en een bakbanaan? Lees dan even dit artikel, daarin leg ik je precies uit waar je op moet letten met koken.

Bloemkoolrijst maken

Bij Paleo taco’s hoort natuurlijk Paleo rijst. Oftewel: bloemkoolrijst. Haal je blender uit de kast, maal 300 gram bloemkool fijn en klaar is je portie bloemkoolrijst. Easy peasy! Heb je toch wat meer instructies nodig, bekijk dan het kookfilmpje hieronder.

Zelf eet ik deze vegetarische taco’s regelmatig als voorgerecht of tijdens de lunch. Natuurlijk kun je er ook een Mexicaanse hoofdmaaltijd van maken, bijvoorbeeld met guacemole, sla en een lekkere salsa erbij. Kortom, genoeg mogelijkheden voor de Paleo vegetariërs onder ons 🙂

Vegetarische Taco's met Paleo Rijst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Taco’s:
  • 2 groene bakbananen
  • 1 el kokosolie
  • ¼ tl zout
Vulling:
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 300g bloemkoolrijst
  • 1 tl ras el hanout
  • Zout naar smaak
  • 150g granaatappelpitjes
  • 4 el platte peterselie, fijn gesneden
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de groene bakbananen en snijd ze in plakjes. Maal fijn in een foodprocessor met kokosolie en zout.
  3. Vorm met een lepel cirkels van bakbanaanpuree op de bakplaat, maak er in totaal 8 (afhankelijk van het formaat van je oven moet je dit in 2 fases doen).
  4. Bak de taco’s in 15 minuten gaar.
  5. Maak in de tussentijd de vulling door de kokosolie in een hapjespan te verhitten en hierin de ui zachtjes aan te bakken.
  6. Voeg bloemkoolrijst, ras el hanout en zout toe en bak dit in 2-3 minuten al omscheppend beetgaar. Meng de granaatappelpitjes en peterselie er vlak voor het serveren doorheen en vul de taco’s vervolgens met dit mengsel.
 

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.