Paleo Eton Mess Glutenvrij Lactosevrij recept

Paleo Eton Mess – Glutenvrij en lactosevrij

Paleo Eton Mess Glutenvrij Lactosevrij recept

Een aantal weken geleden kreeg ik een mailtje met de vraag of ik geen recept voor Paleo eton mess kan maken. Nou heb ik in een ver verleden weleens eton mess geproefd (en volgens mij ook gemaakt), maar heb ik me nooit gewaagd aan het bedenken van een Paleo variant omdat praktisch bijna alle ingrediënten niet binnen de levensstijl passen. Maar zoals je weet, houd ik wel van een uitdaging en ben ik meteen de keuken in gedoken om mijn eigen draai te geven aan dit klassieke toetje.

Paleo meringues maken

Eton mess bestaat uit kristalsuiker, meringues, slagroom en nog meer suiker. Je leest het al, niet echt ingrediënten die in mijn dagelijkse voedingspatroon passen. Nu kun je de slagroom uiteraard vervangen door kokosslagroom, maar met de meringues wordt dit een stuk lastiger. Meringue kun je namelijk niet Paleo maken, tenzij je aan ahornsuiker (niet ahornsiroop, maar ahornsuiker) kunt komen. Dat schijnt de enige zoetstof te zijn waar dat mee kan. En aangezien dit niet zo makkelijk verkrijgbaar is, heb ik een betere oplossing gevonden: kokosyoghurt.

Zelf kokosyoghurt maken

Kokosyoghurt is de perfecte basis voor deze Paleo eton mess. Nee, het heeft inderdaad niet dat knapperige van de meringues, maar het matcht wel heel goed met de munt, rood fruit en geroosterde amandelen. Zelf gebruik ik het liefste de kokosyoghurt van Abbot Kinney’s (verkrijgbaar bij EkoPlaza en andere natuurvoedingswinkels), maar bij de AH heb je ook een lekkere van het merk Creamy Moments.

Wist je trouwens dat je ook zelf heel gemakkelijk kokosyoghurt kunt maken? Van kokosmelk, probiotica capsules en gelatinepoeder of agar agar. Hier (voor de yoghurtmaker), hier (voor de InstantPot) en hier (zonder machine) vind je mijn recepten daarvoor.

Finishing touch

Serveer je Paleo eton mess in een vrolijk glas of schaaltje en garneer met de amandelen en een takje verse munt. Ik ben zelf helemaal fan van mason jars om mijn desserts in op te dienen. Ik vind het niet alleen heel erg leuk eruit zien, maar ik gebruik de mason jar ook regelmatig voor andere gerechten, zoals een Mason Jar Salade. Multifunctioneel én mooi dus!

Paleo Eton Mess
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 300g kokosyoghurt
  • 2 el honing
  • 2 el verse munt, fijn gesneden
  • 250g rood fruit (bijvoorbeeld uit de diepvries)
  • 50g geroosterde amandelen, gehakt
Bereiding
  1. Roer de honing en munt door de kokosyoghurt en spatel er vervolgens het fruit doorheen.
  2. Verdeel over 2 kommen en garneer met de amandelen.
 

Ken jij nog een gerecht dat je graag in een Paleo variant wilt zien? Laat het me vooral even weten en stuur me een mailtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.