Appel-rozijnenbrood

Rozijnenbrood met Appel

Appel-rozijnenbrood

Zoek je nog naar een lekker Paleo-proof broodje wat je dit jaar met de feestdagen op tafel kunt zetten? Dan heb je ‘m bij deze gevonden! Dit appel-rozijnenbrood maakte ik speciaal voor de Kerst special van Paleo Magazine (heb jij ‘m al?? Ik ben er zo trots op!). Omdat ik weet dat mijn lezers het superleuk vinden om te bakken én ze hun gezin graag iets verantwoords voor willen zetten, zonder gezeur aan tafel van ‘wat is dit voor geks’ of ‘dit lust ik niet’. En omdat een broodje gewoon leuk is natuurlijk.

Deze keer ben ik voor een combi van verse appel met rozijntjes gegaan. Een soort simpele versie van de kerststol. Al zou je absoluut nog grof gehakte noten door het beslag kunnen mengen. Zelfs een rol amandelspijs in het midden zou moeten lukken! Ikzelf heb het deze keer iets simpeler gehouden (in de keuken houd ik het graag lekker makkelijk, zolang het maar lekker is).

Kerstontbijt of -brunch

Daardoor is dit brood niet alleen te serveren als onderdeel van een kerstontbijt of -brunch, maar je zou zelfs een plak bij de koffie of thee kunnen geven. Wat ghee erop, of een dikke laag notenpasta, en klaar ben je. Ik durf te wedden dat dit brood ook heerlijk is met een paar plakjes ham erop (en avocado erbij), dat combineert heel goed met het zoete van appel en rozijnen.

Toch liever een ander Paleo brood? Geen probleem. In dit artikel vind je mijn 10 lekkerste Paleo broodrecepten, daar staat absoluut iets voor je bij.

Kerstbrunch overview

Rozijnenbrood met appel

En dan nu.. Het recept voor dit appel-rozijnenbrood. De overige recepten op de foto hierboven vind je trouwens in de Kerst special van Paleo Magazine, daarmee maak je heel makkelijk een complete kerstbrunch.

Rozijnenbrood met Appel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • 125g amandelmeel
  • 35g kokosmeel
  • 35g arrowroot
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl bakzout
  • Snuf zout
  • 6 eieren
  • 60 ml kokosmelk
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 2 appels, in blokjes gesneden
  • 60g rozijnen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Meng de droge ingrediënten door elkaar in een beslagkom en voeg vervolgens de eieren, kokosmelk en kokosolie toe.
  3. Roer tot een glad beslag.
  4. Spatels de appels en rozijnen door het beslag en schep dit in de cakevorm.
  5. Bak het brood in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
 

Comments 9

  1. Ik heb gemerkt dat ik niet goed op kokosbloesemsuiker reageer. Heb net bij de ingrediënten vervangers gekeken, maar dan is het me niet helemaal duidelijk hoeveel honing of ahornsiroop ik dan moet gebruiken(geld ook voor je andere recepten waar kokosbloesemsuiker in voor komt). Honing en ahornsiroop reageer ik namelijk wel goed op.

    1. Ze zeggen dat kokosbloesem suiker een lage score heeft op GI, maar ik heb nu een bloedsuikerwaarde meter en bij deze suikervervanger stijgt ie tot bijna 9 mmol/L !!! Zelfs al na een derde van een theelepel.
      Bij mij althans hoor, kan niet voor anderen spreken uiteraard 🙂

      1. kokosbloesemsuiker blijft suiker helaas en kan idd bij iemand suikerpeil plots toen stijgen. Idem met rijst: sommigen reageren er al fel op bij 1 eetlepel..

  2. Gemaakt volgens recept, behalve de kokosbloesemsuiker, die heb ik weggelaten en niet vervangen. En het is echt een heerlijk broodje geworden!!!
    Voor de amandelmeel gebruikte ik de pulp die ik overhoud na het maken van amandelmelk. Dat geeft wel een iets ander effect, qua smaak en alsof het verser is dan een ‘kant en klaar’ zakje amandelmeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.