balsamico tomatensoep

Balsamico Tomatensoep

tomatensoep met balsamico azijn

Op de vraag ‘Wat voor soep zal ik eens maken met de bouillon die ik nog heb?’ kreeg ik razendsnel antwoord: tomatensoep. Oké, dacht ik, maar dan wel net iets anders. Ik had namelijk niet zo’n zin om gehaktballen te staan draaien. Gelukkig hadden we runderworst in de vriezer, dus die ging er doorheen.

Ik twijfel nog steeds of ik deze geweldige gehaktbalknijper aan zal schaffen of niet.. (er is zelfs ook een grotere versie, ook fijn!) Maar als ik die koop, dan wil ik eigenlijk ook deze hamburgerpers. Super zijn ze, toch? Ja, ik kan helemaal enthousiast worden van kookgadgets, haha.

Deze balsamico tomatensoep is heel eenvoudig om te maken, maar is wel ontzettend vol van smaak. Daarnaast hoeft hij maar een kwartiertje te koken om goed gaar te zijn, en in de tussentijd braad je het vlees in de oven.

Zo heb je in een half uur een verse, bijzondere balsamico tomatensoep op tafel, die genoeg vult om als maaltijd te dienen!

Balsamico Tomatensoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Runderworst - 300g
  • Kokosolie - 1 el
  • Uien - 1 grote, gesnipperd
  • Knoflook - 3 tenen, gepeld en grof gehakt
  • Runderbouillon - 2 cups (480 ml)
  • Trostomaten - 4, in blokjes
  • Gehakte Tomaten - 1 blik (400g)
  • Tomatenpuree - 3 el
  • Balsamico azijn - 2 el
  • Zout - naar smaak
  • Peper - naar smaak
  • Basilicum - 15g, vers, gesneden
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Leg de runderworst op de bakplaat en bak ze in ca. 20-25 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege om.
  3. Begin, terwijl de worst in de oven zit, aan de soep: verhit de kokosolie in een kleine soeppan en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur aan tot deze zacht zijn.
  4. Voeg de runderbouillon, trostomaten, tomaten uit blik en tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat de soep onder af en toe roeren 15 minuten op een laag vuur pruttelen.
  6. Haal de soep vervolgens van het vuur en pureer alles met een staaf mixer.
  7. Voeg de balsamico azijn toe, samen met peper en zout naar smaak. Roer goed door.
  8. Snijd de worst, zodra deze gaar is, in plakjes.
  9. Verdeel de soep over 2 kommen en verdeel de worst en basilicum erover.
  10. Serveer warm en eet smakelijk!
 

Comments 5

  1. Pingback: Paleo Challenge recept

  2. Ik vond dit heerlijke soep! Ik heb het zonder worst gedaan en jouw snelle groentenbouillon als basis gepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.