Gehakt met aalbessen en wortelpuree

Gehakt met aalbessen en wortelpuree

Gehakt met aalbessen en wortelpuree-small

De aalbes; de cranberry van de zomer? Deze bes is in ieder geval zurig van smaak en heerlijk in hartige gerechten. Ook erg lekker om gewoon zo te eten, maar omdat we ruim een halve kilo aalbessen in de koelkast hadden staan, leek het me leuk er ook eens iets mee te koken: gehakt met aalbessen en wortelpuree!

Dit gerecht is lekker snel klaar; terwijl de wortels opstaan kun je het gehakt alvast maken en zo staat er een complete maaltijd in 20 minuten op tafel. Vaak moet je in een restaurant nog langer wachten dan dat. Regel dan meteen even dat een ander de afwas doet, dan kun jij mooi weer verder met genieten van de zomer.

Gehakt met aalbessen en wortelpuree
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediënten
Wortelpuree
  • Bospeen - 600g
  • Gemengde notenpasta - 2 el (santen/kokoscrème kan ook)
  • Kaneel - 1 tl
  • Knoflookpoeder - ¼ tl
  • Zout - ¼ tl
Gehakt met aalbessen
  • Ui - 1, in dunne halve ringen
  • Rundergehakt - 400g
  • Bosui - 3 stuks, in dunne ringen
  • Rozemarijn - 2 takjes, vers
  • Tijm - 3 takjes, vers
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Aalbessen - 100g
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Was de bospeen en snijd deze in plakjes. Breng de wortelplakjes in een pan met water aan de kook en laat ze ca. 8-10 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn.
  2. Begin ondertussen aan het gehakt: verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui op middelhoog vuur in enkele minuten zacht.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het net zo lang tot er geen roze stukjes meer te zien zijn. Voeg dan de bosui, rozemarijnblaadjes, tijmblaadjes, knof look, zout en peper toe en bak alles nog ongeveer 2 minuten.
  4. Schep de aalbessen er doorheen en bak deze maximaal 1 minuut mee.
  5. Giet de wortels af , voeg de overige ingrediënten voor de puree toe en pureer het geheel met een staafmixer.
  6. Serveer het gehakt met de puree en eet smakelijk!
 

Comments 1

  1. Oh man, dit is mijn nieuwe lievelingsmaaltje voor als er gasten komen! Echt, het smaakte overheerlijk en het ziet er ook geweldig uit. Dank dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.