gehaktballen met abrikoos

Gehaktballen met abrikoos in tomatensaus

gehaktballen met abrikoos 1

Tijd voor een nieuw recept. Ik vind het heerlijk om gedroogd fruit met vlees te combineren, vooral in de zomer. Zo ook deze gehaktballen met abrikoos. Samen met wat munt, is dit een heerlijk gerecht voor warme dagen. Lekker kruidig, zoet en fris tegelijk!

Omdat er na het bakken van de gehaktballetjes aardig wat vet in de pan achter blijft, is het handig om deze pan gelijk te gebruiken voor het wokken van groenten. Door het bakvet zit er direct meer smaak aan de groenten en je hebt geen extra pannen nodig. Gelijk minder afwas, ideaal toch!

Vooral groene bladgroenten zijn hiervoor geschikt; die zijn lekker snel klaar en kun je dus meteen bij de gehaktballen met abrikoos serveren. Ik koos zelf voor spinazie, maar kies vooral de groenten die jij lekker vindt.

Gehaktballen met abrikoos in tomatensaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 3
Ingrediënten
  • Rundergehakt - 500g
  • Rode uien - 2, gesnipperd
  • Munt - 10g, vers, fijn gehakt
  • Gedroogde Abrikozen - 8, fijn gehakt
  • Zout - ½ tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Gemalen Komijnzaad - 1 tl
  • Gehakte Tomaten - 1 blik (400g)
  • Kokosolie - 2 tl
Bereiding
  1. Meng in een schaal het gehakt met 1 gesnipperde ui, munt, abrikozen, zout, knoflookpoeder en
  2. komijn. Kneed alles goed door.
  3. Verdeel het gehaktmengsel in ca. 15-18 kleine balletjes en leg ze apart op een bord.
  4. Verhit 1 tl kokosolie in een hapjespan en bak hierin de andere ui glazig, voeg de gehakte tomaten toe en breng het aan de kook. Laat op laag vuur wat indikken.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin.
  6. Voeg de gehaktballen toe aan de ingedikte tomatensaus en schep alles goed door, laat nog enkele minuten door garen.
  7. Serveer met wat groente naar keuze en eet smakelijk!
 

Comments 2

  1. Pingback: Paleo inspiratie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.