Gehaktballen met pistachenoten en avocadodip

Gehaktballen met pistachenoten en avocadodip

Over het algemeen laat ik mezelf erg graag inspireren door verschillende internationale keukens, zo ook de Marokkaanse keuken! Want wat weten ze daar goed hoe ze verschillende ingrediënten kunnen combineren tot één smakelijk geheel.
In dit recept gebruik ik het befaamde kruidenmengsel Ras El Hanout; ofwel ‘het beste van de markt’. Enkele jaren geleden hoorde ik er voor het eerst van, maar helaas was het toen nog niet al te bekend in Nederland en dus ook haast nergens te vinden. Tegenwoordig vind je het zelfs in de meeste supermarkten, eigenlijk is dat alleen maar goed, want lekker is het zeker. Al zou ik het ook heel erg leuk vinden om naar een mooie Marokkaanse stad te vliegen en daar inkopen te doen op de markt, zodat ik échte Ras El Hanout kan proberen! Ben jij al eens in Marokko geweest? Dan ben ik heel benieuwd naar je ervaringen!

Oh en ben je op zoek naar gehakt zonder ‘aroma’s’ of andere onnodige toevoegingen (ik kwam er laatst achter dat er tegenwoordig ‘aroma’s’ toe worden gevoegd aan biologisch gehakt, dat is toch bizar?) dan kun je dat o.a. bestellen via De Woeste Grond. Een aanrader!

Gehaktballen met pistachenoten en avocadodip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Gehaktballen
  • 500g rundergehakt
  • 75g pistachenoten, gepeld en gehakt
  • 8 gedroogde abrikozen, fijn gesneden
  • 1 el ras el hanout
  • ¼ tl zout
Avocadodip
  • 2 rijpe avocado's
  • sap van 2 limoenen
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en kneed deze goed door elkaar.
  3. Vorm bolletjes van het gehaktmengsel en leg deze in een ovenschaal.
  4. Bak de gehaktballen in 30 minuten goudbruin en gaar.
  5. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en combineer dit met de overige ingrediënten voor de avocadodip in een kom.
  6. Prak de avocado heel fijn met een vork.
  7. Serveer de gehaktballen met de avocadodip.
 

Comments 7

  1. Pingback: Mijn top 3: Hamburgers Get Things Done | Health Get Things Done

  2. Vandaag de Gehaktballen met pistachenoten en avocadodip gemaakt. Super lekker! Wij hebben genoten! Bedankt!! Groeten! Irene Kieft

  3. Pingback: AVOCADO-KORIANDERDIP | Eet je lekker gezond

    1. Koriander is niet te vervangen door zijn uitgesproken smaak, maar je kunt het ook prima weglaten als je er niet van houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.