Indiase Paleo Wraps

Indiase Paleo Wraps

Indiase Paleo Wraps

Deze Indiase Paleo Wraps met kruidige gehaktvulling, zoete aardappel en spinazie is een heerlijke lunch of lichte avondmaaltijd. Je kunt de wraps van te voren maken, zodat je ze makkelijk mee kunt nemen.

Ik heb voor de vulling lekker veel kruiden gebruikt, zoals komijn, koriander, gember en kurkuma. De rode peper maakt het geheel wat pittiger, mocht je dat niet lekker vinden, dan kun je dat natuurlijk ook weglaten.

Ik vind deze Paleo Wraps echt ideaal: ze zijn stevig, scheuren niet en heel neutraal van smaak. Je kunt ze met alles vullen wat jij maar lekker vindt. Zo heb ik ook recepten voor bijvoorbeeld een kip-pesto vulling, Mexicaanse wraps, garnalensalade of een zoete wrap met banaan en chocola.

Indiase Paleo Wraps
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Paleo Wraps – 4 stuks
  • Kokosolie – 1 el
  • Rode ui – 1, in dunne halve ringen
  • Knoflook – 2 tenen, fijngehakt
  • Rode peper – 1, fijn gesneden
  • Rundergehakt – 300g
  • Zoete aardappel – 1 (ca. 350g), geschild en in blokjes gesneden
  • Gemalen Korianderzaad – 1 tl
  • Komijnzaad – 1 tl (gebruik hiervoor heel komijnzaad)
  • Gemberpoeder – ½ tl
  • Kurkuma – ½ tl
  • Zout – ¼ tl
  • Spinazie – 2 grote handen vol
  • Koriander – 4 el, vers, fijn gesneden
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de ui, knoflook en rode peper op middelhoog vuur tot de ui glazig is geworden. Pas op dat de knoflook niet aanbrandt, deze wordt anders bitter van smaak.
  2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul, voeg daarna ook de blokjes zoete aardappel, korianderzaad, komijnzaad, gemberpoeder, kurkuma en zout toe.
  3. Schep alles goed door en laat het vervolgens met een deksel op de pan ca. 5 minuten garen tot de zoete aardappel zacht is.
  4. Bak op het laatste moment de spinazie en verse koriander ongeveer 1 minuut mee.
  5. Vul de Paleo Wraps met het gehaktmengsel, vouw ze dicht, en eet smakelijk!
 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.