runderleverkoekjes

Runderleverkoekjes

runderleverkoekjes

De titel van dit gerecht is een hele mond vol, en dat zijn deze runderleverkoekjes eigenlijk ook wel. Ik heb lang getwijfeld of ik dit recept hier zou posten, maar ik doe het gewoon. Niet iedereen houdt weliswaar van lever, het is wél supergezond en dan met name wanneer het van een gezond dier afkomstig is.

Zelf zie ik lever als het ultieme superfood! Het bevat namelijk veel vitamine A, B en D, en ook nog eens zink en ijzer. In veel hogere concentraties dan je normaalgesproken uit een biefstukje haalt.

Wat wel belangrijk is, is dat de lever die je eet afkomstig is van een gezond dier: een die niet volgespoten is met antibiotica of bijgevoerd is met soja en veel granen. Anders krijg je de gifstoffen van deze producten zelf binnen en kun je het beter niet eten.

Een grasgevoerd rund zal echter een supergezonde lever hebben, waar je als mens ook helemaal blij van wordt. Zulk vlees vind je bijvoorbeeld bij De Woeste Grond!

Maar dan de smaak.. Daar zul je misschien even aan moeten wennen. Zelf vind ik het erg lekker, maar ik begrijp goed dat dat niet voor iedereen zo is. Deze leverkoekjes hebben niet zo’n uitgesproken leversmaak vanwege de kruiden die erin zitten en ze zijn ook absoluut niet taai. Probeer het maar eens!

Als je geen cassavemeel kunt vinden, dan kun je ook gewoon kokosmeel gebruiken. En heb je geen runderlever; kippenlever is ook prima!

Runderleverkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Runderlever - 200g
  • Wortel - 150g
  • Ras el Hanout - ½ tl
  • Knoflookpoeder - ¼ tl
  • Peper - ¼ tl
  • Zout - ¼ tl
  • Koriander - 3 el (vers, fijngehakt)
  • Cassavemeel - ½ cup (120ml) + 1 el
  • Kokosolie - 2 el
Bereiding
  1. Hak de lever en wortel in grove stukken en maal ze tot een korrelige massa in een foodprocessor.
  2. Roer de Ras el Hanout, knoflook, peper, zout, koriander en 1 el cassavemeel door het mengsel.
  3. Strooi ½ cup cassavemeel op een groot bord.
  4. Neem telkens een grote eetlepel vol van het levermengsel en leg dit op het cassavemeel, strooi er wat cassavemeel overheen om ze rondom met een dun laagje meel te bedekken en schud het overige meel er voorzichtig vanaf . Herhaal dit tot het mengsel op is (ca. 7-8 koekjes).
  5. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de koekjes op middelhoog vuur in ca. 2 minuten per kant goudbruin.
  6. Serveer warm, eventueel met je favoriete dipsaus, en eet smakelijk!
 

Comments 4

  1. Ik ben ook pas begonnen met het eten van lever, precies om die gezondheidsvoordelen die je noemt! Ik heb nu een aantal kilo van wildrundvlees in de vriezer liggen 🙂 Deze leverkoekjes lijken me lekker 🙂 Wat mij betreft mag je wel meer recepten met lever plaatsen hoor 😉

    1. Post
      Author

      Dat is goed om te weten!! Meestal krijg ik niet zulke positieve reacties op mijn recepten met lever namelijk 😉

  2. Haha ja ik snap wel waarom. Ik begin lever ook nu pas te waarderen 😉 🙂

    Zelf verstop ik het nu in gehaktbrood of ik eet het in de vorm van paté 🙂

  3. Met weerzin toch maar wat kippenlevertjes meegenomen bij mijn wekelijkse boodschappen bij de Turk..

    Jouw recept erbij gezocht en de rest van de ingrediënten. Hup kippenlever in de hakmolen en vermengen met de rest. Nou ik wordt er nog niet echt vrolijk van..

    Aanhouder wint zeker dit keer:
    Bij bakken komt een heerlijke geur je tegemoet, dus ik wordt al wat vrolijker. Voorzichtig eentje gegeten.. en daarna snel terug naar de pan voor een tweede!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.