wortelpasta

Wortelpasta met spekjes, worst en tomatensaus

wortelpasta

In eerste instantie leek het me gewoon leuk om wortels in linten te snijden en ze vervolgens als ‘pasta’ te serveren. Wat ik niet had verwacht, is dat dit gerecht ook echt op pasta zou lijken! Samen met de saus is deze wortelpasta op en top comfort food.

De wortelpasta is een perfecte vervanger voor gewone pasta, zoals spaghetti of tagliatelle. Maar dan natuurlijk zonder granen en zuivel. Nog een voordeel: het is gelijk een extra portie groenten. In plaats van deze tomatensaus met spekjes en worst, kun je natuurlijk ook kiezen voor een ander lekkere saus, zoals pesto of een roomsaus.

Vanaf het moment dat je de wortellinten toevoegt kun je de saus 5 tot 10 minuten laten pruttelen, afhankelijk van hoe je de wortelpasta het liefst eet: nog wat knapperig, of juist wat zachter.

Wortelpasta met spekjes, worst en tomatensaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Runderworst - 250g
  • Kokosolie - 1 el
  • Spekblokjes - 100g
  • Uien - 1, in dunne halve ringen
  • Kastanjechampignons - 5 stuks, in blokjes
  • Winterpeen - 300g
  • Gezeef de tomaten - 1 cup (240ml)
  • Gemalen Komijnzaad - ½ tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Peper - ¼ tl
  • Spinazie - 2 grote handen vol
  • Zout - naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de runderworst rondom bruin en gaar.
  2. Was in de tussentijd de winterpeen en gebruik een dunschiller om deze in lange linten te snijden. Ga net zo lang door tot je geen linten meer kunt maken; tot je alleen het topje van de winterpeen over hebt.
  3. Verhit een hapjespan over middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes uit tot ze knapperig beginnen te worden en het grootste deel van het vet eruit is gelopen.
  4. Voeg vervolgens de gesneden ui en champignons toe en bak ze in het spekvet mee tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de gezeefde tomaten, komijn, knoflook en peper toe, en roer het geheel tot een saus.
  6. Schep nu voorzichtig de wortellinten door de saus en verwarm nog 5-10 minuten op een laag vuur, afhankelijk van hoe gaar je de wortels lekker vindt. Roer het geheel af en toe door om aanbranden te voorkomen.
  7. Snijd ondertussen de gegaarde runderworst in plakjes.
  8. Schep op het laatste moment de spinazie en plakjes worst door het gerecht en roer tot de spinazie net is geslonken. Breng het gerecht eventueel op smaak met wat zout.
  9. Verdeel de 'pasta' over 2 borden en eet smakelijk!
 

Comments 9

    1. Post
      Author
  1. Deze “pasta” heb ik vandaag uitgeprobeerd. Het was erg lekker en voor herhaling vatbaar. Ik kijk uit naar de rest!
    Bedankt, Marjolijn.

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  2. Aangezien het mij ook leuk leek om slierten van wortels te maken, heb ik vandaag dit recept uitgeprobeerd. Ik heb de runderworstjes vervangen door slavinken (die had ik nog liggen).
    Mijn man en ik vonden het erg lekker.
    Ik vond de komijn erdoorheen ook verrassend!

  3. Ipv spekjes zelf kipgehaktballetjes gemaakt. Viel enorm in de smaak bij mijn dochtertje van 2,5 jaar. Verder nog knoflook en verse basilicum, peterselie en kurkuma toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.