Witte Chocoladecups met Pompoenvulling

Witte Chocoladecups met Pompoenvulling

Witte Chocoladecups met Pompoenvulling

Heb je alle feestdagen-chocolaatjes, koekjes en snoepjes ook al in de winkel zien liggen? Ik ben net terug van een paar dagen in Londen (hier lees je mijn verslag) en daar was alles al in Kerst-sfeer. Heel gezellig dus! Overal lampjes, de winkels waren al versierd en natuurlijk was het best vroeg donker zodat je alle verlichting ‘in actie’ kon zien.

Het liefste zou ik mijn huis ook zo vrolijk aankleden met een grote boom, lampjes en nog heel veel meer. Maar om eerlijk te zijn doe ik dat eigenlijk nooit. Wat ik wél doe, is lekkere verwarmende maaltijden in de maanden voorafgaand aan de feestdagen. Stoofpotjes, geroosterde kip, en af en toe een lekkere Paleo snack.

Dat geeft me een heerlijk gevoel: goed voor mezelf zorgen, ook in de grootste snoepmaanden van het jaar. Mijn Paleo snacks maak en eet ik maar zo af en toe, maar ik zorg er altijd voor dat ze a. heel lekker zijn. En b. dat ze niet zo veel zoetigheid bevatten. (ik heb tenslotte geen zin om mijn suikerverslaving weer aan te wakkeren)

Deze witte chocoladecups met pompoenvulling passen helemaal bij dit seizoen. Pompoen is natuurlijk zo’n beetje dé groente van het najaar. En witte chocolade, tsja, daar hoef ik denk ik niet veel aan toe te voegen 😉

Heerlijk als snack wanneer je op je gemakje een maaltijdplan aan het maken bent met behulp van mijn nieuwste boek bijvoorbeeld! Of gewoon wanneer je de vele tips, trucs, lijstjes en weetjes aan het lezen bent. Heb jij Eet Paleo in 7 Stappen al gezien? Alle informatie vind je hier.

Witte Chocoladecups met Pompoenvulling
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • 100g pompoenpuree (liefst zelf gemaakt)
  • 100g cacaoboter
  • 100g + 3 el santen
  • 3 el ahornsiroop
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Maak eerst de vulling door 3 el santen au bain-marie te smelten.
  2. Roer de santen door de pompoenpuree, samen met 1 el ahornsiroop, kaneel en vanillepoeder. Zet apart.
  3. Smelt de overige santen samen met de cacaoboter au bain-marie. Snijd de santen en cacao boter fijn om dit iets sneller te laten verlopen.
  4. Laat het vloeibare mengsel afkoelen tot het een beetje dik en stroperig is geworden, roer er nu 2 el ahornsiroop doorheen.
  5. Verdeel papieren cupjes over 10 mini muffinvormpjes en verdeel de helft van het cacaoboter mengsel over de cupjes.
  6. Zet 10-15 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  7. Verdeel de pompoenpuree over de chocoladebodems, ongeveer 1 theelepel per cupje, en schenk er de rest van het cacaomengsel overheen.
  8. Zet de cupjes nog zo’n 1,5 uur in de koelkast om goed op te stijven.
Witte Chococups met Pompoenvulling

Comments 9

    1. Post
      Author
  1. Pingback: Sinaasappel-pompoen marmelade

    1. Post
      Author
  2. Dag Marinka,

    Gister gemaakt en bij mij duurt t ook altijd langer dan de aangegeven tijd. Net 1 op, maar moet wennen aan smaak. Kan je ze ook invriezen? Wat is er goed aan santen en ahornsiroop is altijd beter dan bijv. suiker?

    Ik had nog een vraag gesteld bij bottenbouillon; hoe lang kan je deze in koelkast bewaren?

    1. Post
      Author

      Hi Mariët! Je kunt deze ook zeker invriezen. Santen bevat veel vetten en smaakt toch een beetje zit. Ahornsiroop is inderdaad iets beter dan suiker, maar het blijft zoetigheid dus daar kun je beter niet teveel van eten 🙂 Bottenbouillon kun je 1 week bewaren in de koelkast!

  3. Hoi marinka , wat een leuk recept!! Waar haal ik cacao boter ? En die is toch van donkere kleur ?
    Alvast bedankt!
    Groetjes Bibi

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.