Za'Atar Lamsgehaktballen

Za'atar Lamsgehaktballen met pesto

Za'Atar Lamsgehaktballen

Gehaktballen doen het altijd goed, toch? Ik ben er in ieder geval fan van. Ook al heb ik niet altijd zin om uitgebreid gehaktballen te staan draaien in de keuken, dan nog zijn ze echt de moeite waard. Zeker wanneer je je favoriete kruiden erin gebruikt.

De beste tip: maak extra veel gehaktballen! Verdubbel desnoods het recept. Dan hoef je maar één keer te werken en vervolgens kun je er nog een paar keer van eten. Dat scheelt een hoop moeite wanneer je niet altijd tijd of zin hebt om te koken. Ikzelf nam deze balletjes bijvoorbeeld mee in mijn lunchtrommel om na een training op te eten, en ze waren ook koud nog heel lekker.

De boerenkoolpesto hoef je er niet per se bij te eten natuurlijk, maar het voegt wel echt iets toe. Het recept vind je hier! Wanneer je het liever bij een vertrouwd sausje houdt is gewoon zelfgemaakte 1-minuut mayonaise ook erg lekker.

Wat is jouw favoriete gehaktbal?

Dit recept past ook binnen het EetPaleo Suikervrij programma.

Za'atar Lamsgehaktballen met pesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3
Ingrediënten
  • 500g lamsgehakt (of rundergehakt)
  • 2 tl Za'atar
  • 1 tl oregano
  • ½ tl zout
  • rasp van 1 citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  2. Kneed Za'atar, oregano, zout en citroenrasp door het gehakt en vorm ongeveer 15 gehaktballen van het geheel.
  3. Leg de gehaktballen in een ovenschaal en bak ze in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  4. Serveer met boerenkoolpesto of een ander sausje naar keuze.
 

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.