Zilte Zeegroenten met Hollandse Garnalen

Zilte Zeegroenten met Hollandse Garnalen

Zilte Zeegroenten met Hollandse Garnalen

Daar ging ik dan, op de boot vanuit Den Oever de Waddenzee op. Garnalen vissen. Wat moet je je daar nu bij voorstellen? Ik had van tevoren geen flauw idee.

Dat ik echter helemaal geïnspireerd van boord zou komen had ik nooit gedacht. Wat is het leuk om te zien hoe je eten wordt gevangen, je vervolgens leert hoe je dit het beste kunt bereiden en je voor de eerste keer proeft hoe lekker echt verse garnalen zijn. Super! Meer over dit uitstapje lees je hier. Maar ik kan je verzekeren dat dit een absolute aanrader is!

De volgende dag kon ik het natuurlijk niet laten om meteen aan de slag te gaan met mijn ‘vangst’. Oké, het vissen had ik natuurlijk niet zelf gedaan, maar ik was er wel bij geweest. Dat telt ook, toch? 😉

Wel had ik nog een tasje vol met lekkere zilte zeegroenten. Zelf geplukt op de schorren in Den Oever! Heerlijke zeekraal, lamsoor en schorrenkruid lag op me te wachten. Het sprak eigenlijk voor zich dat ik dat zou combineren met die lekkere Hollandse garnaaltjes, en voor ik het wist had ik dit super makkelijke recept in elkaar gedraaid.

Alhoewel… Het pellen van de garnalen was nog een hele klus. Maar dat hoef jij natuurlijk niet per se zelf te doen. Je kunt ze ook gepeld en wel gaan halen in de vishandel of zelfs bij de supermarkt 😉

Zilte Zeegroenten met Hollandse Garnalen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 el ghee
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 200g gemengde zeegroenten (lamsoor, zeekraal, schorrenkruid)
  • 150g Hollandse garnalen, gekookt en gepeld
  • 2 el citroensap
Bereiding
  1. Verhit de ghee in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  2. Voeg de knoflook toe en bak deze een halve minuut mee voor je de zeegroenten erbij doet.
  3. Bak de zeegroenten in 1-2 minuten al omscheppend wat zachter. Bak ze niet te lang, beetgaar zijn ze het lekkerste.
  4. Haal de pan van het vuur en schep de garnalen en het citroensap door het gerecht.
  5. Verdeel over 2 borden en serveer meteen.
Zilte Zeegroenten met Hollandse Garnalen pin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.