Moerbeien energierepen

Moerbeien energierepen

Moerbeien energierepen-small

Kennen jullie ze ook al, superfoods? Ze zijn werkelijk overal goed voor; vol met antioxidanten, ontstekingsremmend, ontgiftend, noem het maar op.

So You heeft een mooie, super uitgebreide, eigen lijn met superfoods, die je ook nog eens heel makkelijk online kunt bestellen. Alle producten die door So You worden verkocht zijn van organische afkomst, worden van kleine boeren gekocht en de verpakkingen worden zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt; heel verantwoord dus.

Hun visie? De producten zijn geïnspireerd door het verleden; door het gebruik van grondstoffen die al van oudsher in verschillende culturen worden gebruikt vanwege de geneeskrachtige of gezondheidsbevorderende eigenschappen. Ook nu kunnen deze stoffen heel belangrijk zijn. Dit wil So You met hun productlijn duidelijk maken en zo helpen bij het voorkomen van leefstijlziekten en het bevorderen van de gezondheid.

SoYou Mulberries-small

Dankzij So You mocht ik deze heerlijke moerbeien uitproberen. Want ja, ook met deze bessen kun je veel lekkers maken! Ik heb ervoor gekozen om er energierepen mee te maken, lekker, verantwoord en ook nog eens zonder nootjes of eieren. Ideaal voor degenen met een allergie, of zelfs voor veganisten!

En wat nóg leuker is: So You geeft jullie de kans om een superfoodpakket te winnen!! (bestaand uit So You Moerbeien, Lucuma en cacaopoeder) Doe hieronder dus snel mee!

Extra kans maken? Deel deze post dan via Facebook en geef hieronder (in de winactie) de URL van de post die je op Facebook hebt geplaatst aan. Hoe doe je dat?
1. Deel de post op Facebook.
2. Klik bij de gedeelde post op Facebook op de datum; je komt nu op een pagina waar je alleen die ene post ziet staan.
3. Kopieër het adres wat in je adresbalk staat en plak deze hieronder in het winactie-programmaatje.

De winnaar zal maandag 9 september hier bekend worden gemaakt. De winactie is gesloten en de winnaars hebben bericht ontvangen.

Moerbei repen recept

Een lekkere energiereep zonder nootjes en zonder eieren? Deze moerbeien energierepen zijn dan heel geschikt! De combinatie van de zoetige moerbeien met zonnebloempitten, pompoenpitten, kokos en lijnzaad maakt dat deze repen je lekker veel energie te geven als je nog even door moet.

Handig om mee te nemen dus; na het sporten, onderweg, of tijdens een brainstormsessie (zónder suikerdip) op je werk. Binnen 10 minuten staan de repen klaar in de koelkast, en een uurtje of 2 later (of de volgende ochtend) kun je ze al aansnijden. Geen zin om ze aan te snijden? Dan kun je ze ook in muffinvormpjes doen waar je ze zo uit kunt drukken.

Moerbeien energierepen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • Santen - 150g
  • Pompoenpitten - 100g
  • Zonnebloempitten - 100g
  • Gebroken lijnzaad - 2 el
  • Moerbeien - 125g, gedroogd
  • Dadels - 75g, zonder pit
Bereiding
  1. Doe de Santen in een steelpannetje en laat dit op een laag vuurtje zachtjes smelten zodat het niet aanbrandt. Roer af en toe door.
  2. Combineer in de tussentijd de pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, moerbeien en dadels in een foodprocessor en maal in ca. 10 seconden tot een grove massa.
  3. Schenk de vloeibare Santen bij het mengsel en maal het geheel nog zo'n 10 seconden door elkaar.
  4. Schep het mengsel in een lage bakvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Laat ca. 2 uur uitharden in de koelkast.
  5. Snijd in repen, en eet smakelijk!
 

Comments 4

  1. Ik heb de repen gemaakt! Alleen nog maar geproefd een stukje. Smaakt goed. Kan je ze ook invriezen, dat ze lekker blijven na ontdooien?

    1. Post
      Author
  2. Moet je de repen in de koelkast bewaren of kan dit ook buiten de koelkast?
    Bij het snijden verkrummelen de repen nogal bij mij, hoe kan ik dit voorkomen?

    1. Post
      Author

      Deze repen zijn het stevigst wanneer je ze in de koelkast bewaart, zeker in de zomer worden ze zacht onder invloed van de temperatuur. Verder zijn ze wel een beetje breekbaar van zichzelf, maar voor je ze gaat snijden kun je ze eventjes een half uur in de vriezer zetten, dan zal dat al veel gemakkelijker gaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.