Paleo2Go cakemix + Paleo Salted Caramel = genieten!

Salted Caramel Paleo2Go cake

Oh wat vind ik het leuk wanneer ik weer een nieuw product mag proberen! Ditmaal van collega Paleo-eter en vriendin Sabine, van Paleo2Go.

Sabine heeft echt een geweldig idee gehad: het ontwikkelen van een aantal soorten Paleo cakemix! Dat betekent eindelijk geen gezeur meer op verjaardagen van vrienden/familie: ‘ohja, voor jou heb ik niks hoor, jij bent altijd zo moeilijk’. Geen opmerkingen als: ‘Toe nou, 1 stuk taart kan toch geen kwaad.’ (want ja, soms kan het wél kwaad omdat je intolerant/allergisch bent, of gewoon omdat jij je goede voornemens niet aan de wilgen wilt hangen)
Dit is namelijk dé manier om jouw vrienden en/of familieleden te laten zien dat ook zij heel simpel een Paleo cake kunnen bakken. Ten eerste omdat dat veel gezonder voor ze is; je wilt tenslotte dat de mensen waar je om geeft gewoon gezond zijn en blijven. En ten tweede omdat jij dan ook iets lekkers bij de koffie/thee krijgt als je op bezoek bent, zonder gedoe of buikpijn achteraf.

De eerste soort heeft Sabine inmiddels gelanceerd: de Neutraliscious Cakemix. De naam zegt het al, dit is de naturel variant waar je echt alle kanten mee op kunt. Om de cake te maken heb je slechts 2 extra ingrediënten nodig: kokosolie en eieren. De instructies op de verpakking zijn lekker duidelijk, helemaal fool-proof. Echt iedereen kan dit maken.

Natuurlijk is deze cakemix ook heel geschikt om thuis in de kast te hebben staan: zo hoef je niet langer te zoeken naar de ideale verhoudingen van ingrediënten om een lekkere cake te maken. (geen mislukte baksels meer!) Maar het is ook handig wanneer je onverwachts visite krijgt, of wanneer je partner of kinderen eens iets lekkers voor je willen bakken. Of gewoon bij lekkere trek! De gemiddelde Paleo-eter heeft tenslotte altijd wel eieren en kokosolie op voorraad.

Paleo2Go cakemix-breed

Na het bewonderen van de verpakking (wat een leuk etiket en wat mooi dat het dicht genaaid is met oranje garen!) kwam de echte test. Het bakken van de cake. Natuurlijk kon ik het niet laten om het net even anders te doen.. De instructies op de verpakking waren zo duidelijk dat ik daar echt niet mee kon spelen, dus liet ik mezelf wat gaan bij de aankleding van mijn cake.

Het beslag was echt zó gemaakt, 5 minuutjes, als je het langzaam doet. De oven was nog niet eens voorverwarmd toen ik het beslag al in mijn brownievorm had gestort! Geeft niks, kon ik mooi de beslagkom even uitlikken. Dat is namelijk een heel belangrijk onderdeel bij het maken van een cake: de beslagkom uitlikken. Met tong, handen, tot aan je ellebogen erin: het mag allemaal.

Na een kleine 35 minuten was mijn cake helemaal klaar. Tijd om hem even af te laten koelen en vervolgens te versieren! Ik besloot er Paleo Salted Caramel op te smeren en vervolgens nog wat zelfgemaakte pure chocolade. (de recepten voor caramel en chocolade vind je hieronder) Maar je zou er natuurlijk ook vers fruit op kunnen leggen, besmeren met je favoriete notenpasta, of gewoon lekker naturel eten. Of voordat de cake de oven in gaat wat blauwe bessen door het beslag heen scheppen, of stukjes appel en wat extra kaneel toevoegen.. Zoals ik al zei, je kunt met deze naturel-cake echt alle kanten op.

Wil je deze cakemix ook zelf eens testen? Je bestelt de mixen op de website van Paleo2Go.

Paleo Salted Caramel en Chocolade-fudge
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept maakt een flinke hoeveelheid caramel en chocolade; hier houd je zeker nog van over nadat je de cake er mee hebt versierd. Wil je dit niet? Voel je dan vrij om de hoeveelheden te halveren. Dit recept bevat eieren (om de cake te kunnen bakken).
Auteur:
Ingrediënten
Paleo Salted Caramel
 • 250g Medjool dadels, zonder pit
 • 50 ml kokosolie, vloeibaar
 • 50 ml water
 • 1 tl zeezout
 • ¼ tl vanillepoeder
Chocolade
 • 120 ml kokosolie, vloeibaar
 • 100g cacao
 • 3 el honing
Bereiding
Paleo Salted Caramel
 1. Combineer alle ingrediënten voor de caramel in de foodprocessor en pureer in enkele minuten tot een dikke, gladde en plakkerige massa. Schraap de ingrediënten die aan de zijkant van de kom blijven plakken telkens even naar beneden, zo wordt alles in de caramel opgenomen.
Chocolade
 1. Combineer alle ingrediënten in een kom en roer tot een dunne, gladde massa.
 2. Gebruik warm als een soort glazuur, of laat het hard worden in de koelkast en snijd het in blokjes voor een chocolade-fudge.
Notities
Tip: Heb je wat van de caramel en het chocolademengsel over? Schenk de chocolade dan in een bakje en zet het in de koelkast: zo wordt het een soort fudge. Na een uurtje of 2 kun je het in mooie blokjes snijden.
Ook de caramel kun je in de koelkast enkele dagen bewaren. Besmeer bovenstaande chocoladeblokjes er bijvoorbeeld mee!
 

Comments 1

 1. Met de Paleo Magazine Winactie had ik de chocoliscious cakemix gewonnen. Deze cake heb ik gebakken en versierd met de Salted Caramel en Chocolade-fudge. Wij vonden de cake erg droog, maar omdat er zo’n heerlijke caramellaag over zat en blokjes chocolade-fudge, werd het toch een lekkere cake. Gelukkig heb ik de volledige portie caramel gemaakt, dus elk plakje kan ik nog extra bestrijken. Deze cake gaat het geen twee dagen meer overleven denk ik. Bedankt Marinka!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.