5 Tips om je BBQ Party zonder Buikpijn Door te Komen.

Yes, yes, yes het is weer BBQ weer! Het heeft even op zich laten wachten maar we kunnen weer. Ik ben echt fan van BBQ’en! De gezelligheid, de lekkere hapjes en het lekkere weer natuurlijk.

Maar… ai die buikpijn aan het einde van de rit die heb ik liever niet. In het verleden had ik dit maar al te vaak. Lekker eten en toch stiekem dat stukje stokbrood met kruidenboter (I know guilty pleasure) opeten. Het komt niet vaak voor dat ik zondig, maar soms is het gewoon even lekker om alle remmen los te gooien toch?!

Gelukkig ben ik nu veel beter voorbereid op dit soort dingen. Met de Digestive Enzymes is mijn buik tegenwoordig een stuk gelukkiger na dit soort feestjes.

Ze zorgen ervoor dat mijn buik veel rustiger is na het eten van voeding die mij lichaam moeilijk kan verteren. En aangezien ik hierdoor veel meer energie heb voor leuke dingen heb ik deze blog voor jou in elkaar gezet 😉

1. Zorg dat je de Digestive Enzymes voor het eten hebt ingenomen. Doeg pijn in de buik and hello vrolijke jij! Je kunt Digestive Enzymes hier bestellen bij Foodie.

2. Drink voldoende water tussen de gerechten door. Ten eerste zit je dan sneller vol en ten tweede helpt het je lichaam bij het verteringsproces. Best handig als je net die hamburger met kaas weggewerkt hebt.

3. Eet niet te veel vlees in 1x. Vlees is zwaar te verteren voor je lichaam. Varieer daarom lekker met vis en salade om je buik blij te houden. Ik vind geroosterde bbq groente op een saté stokje ook heerlijk!

4. Dan komen we bij de sausjes aan. Je kan natuurlijk niet BBQ’en zonder sausjes. Toch zitten de sausjes van de supermarkt vol additieven die het lichaam geen goed doen. Deze Artisjok Dip kun je makkelijk van te voren zelf thuis maken. Artisjok helpt de lever en darmen ondersteunen waardoor er minder ontstekingen ontstaan. Geloof me, je buik zal je bedanken aan het eind 😉

5. En de laatste tip die ik voor je heb is over wijn. Ik drink echt bijna nooit, meestal omdat ik me niet zo goed voel daarna. Vooral wijn geeft me een opgeblazen gevoel, maar soms is het toch wel lekker om af en toe een wijntje te drinken.

Heb jij ook vaak last van je buik na het drinken van wijn dan kan je wellicht een veganistisch wijntje proberen. In gewone wijn zitten dierlijke producten om de wijn te klaren (zodat het een heldere kleur krijgt). Dit bestaat vaak uit eiwitten, gelatine, caseïne en visslijm. Sommige mensen kunnen lastig deze eiwitmoleculen verteren waardoor ze buikpijn of hoofdpijn krijgen. In dit geval kan een veganistisch wijntje een uitkomst zijn.

Enjoy your barbecue!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.