Bananenpudding met kersensaus

Bananenpudding met kersensaus

Bananenpudding met kersensaus

Het eerste recept wat ik met gelatine maakte was deze gezonde bananenpudding met kersensaus. Heel voedzaam vanwege de gelatine en eierdooiers. Bovendien is de pudding alleen gezoet met fruit. En gelukkig heel makkelijk om te maken!

De bananenpudding heb ik in leuke glaasjes op laten stijven, maar je zou het mengsel ook in een echte puddingvorm kunnen schenken en de pudding (na het opstijven) op een bord kunnen storten. Met de kersensaus er overheen zet je zo een heel mooi uitziend dessert (of ontbijt!) op tafel.

De voordelen van gelatine

Superfoods: we hebben er (inmiddels) allemaal van gehoord, er is veel discussie over. Ik ga jullie hier niet vervelen met een lijst superfoods die je zou kunnen eten, want waarschijnlijk zijn jullie hier vooral voor de recepten.

Een van de ingrediënten die ik in dit recept gebruik zou je echter wél als superfood kunnen beschouwen: gelatinepoeder, afkomstig van grasgevoerde runderen. Gelatine bevat o.a. collageen (heel goed voor een strakke huid!) maar zit ook bomvol essentiële aminozuren, dit zijn de bouwstenen van ons lichaam. Geen ‘lege calorieën’ dus, maar echte voedingsstoffen, in geconcentreerde vorm. Een voedingssupplement waar je echt iets mee kunt.

Ik had al een tijdje zo’n grote pot in de kast staan maar ik was er nooit aan toe gekomen er iets leuks mee te maken. Ik roerde het weleens door wat kokosmelk heen, samen met cacao nibs, pitten, fruit, enz. maar iets bijzonders werd het niet; ik zag het meer als voedingssupplement.

Toch is gelatinepoeder heel veelzijdig en bovendien erg leuk om mee te koken: het is namelijk geur- en smaakloos, dus je kunt het eigenlijk aan allerlei gerechten toevoegen. Je kunt er natuurlijk deze gezonde bananenpudding mee maken, maar wat dacht je van gezonde gummies of soep!

Bananenpudding met kersensaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Bananenpudding
  • Kokosmelk - 300 ml
  • Gelatinepoeder - 2 el
  • Vanillepoeder - ½ tl
  • Eierdooiers - 2 stuks
  • Bananen - 3, rijp
  • Citroensap - 1 el
Kersensaus
  • Kersen - 250g, zonder pit
  • Citroensap - 1 el
  • Vanillepoeder - ½ tl
  • Arrowroot - 1 el
Bereiding
Bananenpudding
  1. Doe de kokosmelk in een steelpan en los hierin al roerende met een garde de gelatine op. Voeg de vanille toe en breng het mengsel zachtjes aan de kook.
  2. Pureer in de tussentijd de eierdooiers met de bananen en het citroensap in een kom.
  3. Haal, zodra de kokosmelk kookt, de pan van het vuur en schenk het hete mengsel al roerende met een garde bij het bananenmengsel in de kom. Het roeren is hierbij erg belangrijk; anders kunnen klontjes in de pudding ontstaan.
  4. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat opstijven in de koelkast. (ca. 2 uur)
Kersensaus
  1. Verhit de kersen in een steelpan samen met citroensap en vanillepoeder. Laat 20 min. zachtjes koken.
  2. Pureer het geheel met een staafmixer en voeg vervolgens al roerende de arrowroot toe om de saus wat in te dikken.
  3. Serveer met de bananenpudding en eet smakelijk!
 

Comments 7

  1. Hoi ik kan hier geen gelatine poeder krijgen ik heb wel gelatine blaadjes hoeveel moet ik daarvan gebruiken in je pudding recept
    agar agar heb ik ook maar weet niet hoeveel ik daarvan moet gebruiken.
    Graag even je advies.
    groetjes leonie

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.