Broccolistamppot met Rookworst

Broccolistamppot met rookworst

Broccolistamppot met Rookworst

Zin in een lekkere, ouderwetse stamppot die toch super gezond is? Dan moet je deze paleo broccolistamppot echt eens proberen, inclusief rookworst natuurlijk, want ook die kun je tegenwoordig heel goed zonder troep krijgen.

Twee soorten zetmeelrijke groenten

Wat deze stamppot zo lekker maakt? Simpel. Veel mensen die voor het eerst een paleo-proof stamppot maken gebruiken hun oude vertrouwde recept en vervangen dan gewoon de aardappelen voor zoete aardappel. Dat kán natuurlijk wel, maar het is niet super lekker. Alleen maar zoete aardappel gebruiken in een stamppot zorgt ervoor dat de smaak van de zoete aardappel gaat overheersen en het geheel behoorlijk zoet smaakt. Daarom gebruik ik altijd 2 soorten zetmeelrijke groenten in een stamppot, om de smaken wat meer uit te balanceren.

In dit geval dus zoete aardappel en pastinaak, die laatste smaakt wat aardser en daardoor komen alle smaken een stuk beter tot hun recht. Vooral wanneer je er ook nog een likje mosterd doorheen doet. En natuurlijk zacht gebakken uien, die maken alles nog lekkerder (of ben ik de enige die daar echt dol op is?).

De lekkerste (en gezondste) rookworst

Verder neem je zo’n lekkere rookworst van De Woeste Grond – echt een aanrader, want deze is super vol van smaak, bevat géén onnodige ingrediënten of smaakversterkers en is ook nog eens gemaakt van super mals grasgevoerd vlees van dieren die een echt gezond leven hebben gehad. Met zulke ingrediënten wil ik elke dag wel rookworst eten!

Onderstaand recept vind je ook in Paleo Magazine trouwens, in het eerste nummer van 2018. Maar dit gerecht is zó lekker dat ik het niet kon laten om ‘m hier te delen.

Broccolistamppot met rookworst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 450g pastinaak, geschild en in blokjes
  • 250g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 runderrookworst
  • 1 el kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 tl mosterd
  • ¼ tl zout
  • ⅛ tl zwarte peper
Bereiding
  1. Doe de pastinaak, zoete aardappel en broccoli in een pan met water. Leg de rookworst er bovenop.
  2. Breng het geheel aan de kook en kook in 10 minuten gaar.
  3. Verhit in de tussentijd de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de uien zacht en gaar.
  4. Haal de worst van de groenten af en leg deze even apart, giet de groenten af.
  5. Voeg mosterd, zout en peper toe aan de groenten en stamp ze fijn met een pureestamper.
  6. Serveer met de gebakken uien en rookworst.
 

Comments 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.